17.12.17

"Ένας μυστηριώδης χρηματοδότης...


...και μια καταζητούμενη συνέταιρος για τη Μαρέβα"...

left.gr

Νέες αποκαλύψεις για την «παραδεισένια» εταιρεία της συζύγου του Κυριάκου Μητσοτάκη, φέρνει στο φως η εφημερίδα "Documento", που κυκλοφορεί σήμερα με τον τίτλο «Mareva-Gate: Νέα offshore και καταζητούμενη συνέταιρος».

Ένας...
μυστηριώδης χρηματοδότης και μια καταζητούμενη συνέταιρος φέρονται, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας Documento. να εμπλέκονται με την offshore της συζύγου του Κυριάκου Μητσοτάκη, που εντοπίστηκε στα Paradise Papers… αλλά όχι και στο «πόθεν έσχες» του ζευγαριού. 

Οι αποκαλύψεις για τις επιχειρηματικές σχέσεις της Μαρέβας Γκραμπόφσκι προκαλούν νέα ερωτηματικά, που όπως σημειώνει η εφημερίδα αφορούν και τον πρόεδρο της ΝΔ.

Ο χρηματοδότης - μυστήριο

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, μια νέα offshore με την επωνυμία VELVET SUCCESS  S.A και έδρα τον Παναμά, εμφανίζεται να επενδύει στην εταιρεία ρούχων της Μαρέβας, Zeus+Dione, το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 800.000 ευρώ, αγοράζοντας μετοχές της σε τιμές «που θα ζήλευε ακόμη και εταιρεία πετρελαιοειδών».

Όπως σημειώνει η εφημερίδα, η συγκεκριμένη offshore δεν παρουσιάζει καμιά δραστηριότητα, πέρα από τη χρηματοδότηση της εταιρείας της κυρίας Μητσοτάκη, την εποχή που έχει ζημιές και όχι κερδοφορία, ενώ το όνομα του ιδιοκτήτη της αποτελεί ένα μυστήριο, καθώς μέσω της ευελιξίας των υπεράκτιων εταιρειών διατηρείται η ανωνυμία του.

Αναρωτιέται λοιπόν η Documento: «Είναι η VELVET SUCCESS η εταιρεία ενός “ντροπαλού” επιχειρηματία ή πίσω κρύβεται κάποιος από αυτούς που με δημόσιες δηλώσεις του ευνοεί επιχειρηματικά  ο Κυριάκος Μητσοτάκης; Θέλησε να επενδύσει έστω και με ρίσκο σε μια ζημιογόνο εταιρεία ή στο όνομα και το πολιτικό κεφάλαιο της οικογένειας με ανταλλάγματα;».

Διαβάστε περισσότερα, ΕΔΩ...


Δεν υπάρχουν σχόλια: