16.12.17

Προσυνεδριακά μπαϊράκια...

Δύσκολη υπόθεση η εμπέδωση της κυριαρχίας του Μητσοτάκη στη Ν.Δ. Με το σύνθημα «Έτοιμοι να αλλάξουμε την Ελλάδα», που προσκρούει έντονα στην εσωτερική κατάσταση του κόμματος, με βραδυκίνητα στελέχη που...
μοιάζει να μπλοκάρουν κάθε αλλαγή, συνέρχεται στον εκθεσιακό χώρο Expo Athens το 11ο προγραμματικό συνέδριο της Ν.Δ. το Σάββατο και την Κυριακή.
Ο Μητσοτάκης, που αντιμετώπισε από την πρώτη μέρα της εκλογής του σοβαρά προβλήματα από τις βαρονίες αλλά και από τη εσωτερική διάταξη των δυνάμεων, έναν παρωχημένο κομματικό στρατό δηλαδή, επιχειρεί επίμονα και σταθερά να απαλλαγεί από τους εσωτερικούς στρατούς των πρώην προέδρων και πρωθυπουργών του κόμματος, αλλά και την παλαιότερη γενιά, που μποϊκοτάρει με κάθε τρόπο τα ανοίγματά του.
Πίσω από τα ζητήματα της οικογενειοκρατίας ο Κυριάκος στοχεύει κυρίως τα δύο μεγάλα στρατόπεδα, τους καραμανλικούς και τους πιστούς του Αντώνη Σαμαρά. Είναι δεδομένο ότι, στην παρούσα φάση, παρ’ ότι θα ήθελε να αποχωρήσουν αναίμακτα όλα τα υψηλά στελέχη ώστε το κόμμα να δείξει ότι κάνει νέα αρχή, κανείς από τους ενδιαφερόμενους δεν φαίνεται να είναι σε αυτό το κλίμα.

1 Ο Σαμαράς ετοιμάζεται να πάρει τον λόγο και να ζητήσει την προστασία της κυβερνητικής διετίας του και να τονίσει την ανάγκη να τηρηθεί η σκληρή γραμμή στα εθνικά, όπως και σε ζητήματα ασφάλειας. Η παρέμβασή του μπορεί να φαίνεται ρετρό μέσα στο κλίμα... ανανεωτισμού που εκπέμπει η ηγετική ομάδα, αλλά έχει στόχο τη συγκράτηση των δυνάμεών του στο εσωτερικό του κόμματος.

2 Ηχηρό «παρών» θέλουν να δηλώσουν και οι καραμανλικοί, παρ’ ότι δεν έχει επιβεβαιωθεί αν θα μιλήσει τελικά ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης, αλλά αν το πράξει θα έχει σαφές ιδεολογικό πρόσημο, λένε φίλοι του. Ο Καραμανλής, που θα παραστεί, θα προτιμήσει την ασφάλεια της σιωπής του, αλλά έχει ήδη συνομιλήσει επί μακρόν με τον Μητσοτάκη, ώστε να αποσαφηνίσει ότι επιθυμεί να είναι εκ νέου υποψήφιος στην Α΄ Θεσσαλονίκης και να στείλει το μήνυμα ότι δεν τον αφορά η υποψηφιότητά του για την Προεδρία της Δημοκρατίας αν δεν μεσολαβήσει εκλογή από τον λαό.

3 Οι πληροφορίες θέλουν και την Ντόρα Μπακογιάννη να σχολιάζει με τον τρόπο της την παγκόσμια πρωτοτυπία να είναι η πρώτη υποψήφια βουλευτής κόμματος εξουσίας με απόφαση προειλημμένη να μην μετέχει στην κυβέρνηση. Πάντως η ίδια αναμένεται να ξεκαθαρίσει ότι θα είναι υποψήφια στην Α Αθήνας και θα παλέψει για το καλό της παράταξης...

Πηγή: topontiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: