15.12.17

Δεχόταν απειλές ο ψυχίατρος...

Ενέδρα θανάτου σε ψυχίατρο στο Ηράκλειο: Οι σφαίρες δεν βρήκαν τον στόχο τους
 "Eχω κατονομάσει ένα άτομο από το προσωπικό μου περιβάλλον..."...
Ανθρωποκυνηγητό έχουν εξαπολύσει οι αρχές από το βράδυ της Πέμπτης προκειμένου να εντοπίσουν τους τρεις τουλάχιστον δράστες που είχαν...
στήσει ενέδρα θανάτου στο ψυχίατρο Δημήτρη Στριμπάκο, στο κέντρο του Ηρακλείου.

«Ήθελαν να με σκοτώσουν», «έχω κατονομάσει ένα άτομο από το προσωπικό μου περιβάλλον από το οποίο έχω δεχθεί επανηλειμμένες φορές απειλές κατά της ζωής μου και της σωματικής μου ακεραιότητας», δηλωσε το θυμα στο protothema.gr.
Σύμφωνα με τον κ. Στριμπάκο πριν από δύο μήνες τον είχαν πυροβολήσει ξανά ενώ επέστρεφε σπίτι του μόνο που τότε είχαν επιλέξει ένα ερημικό σημείο.

«Την πρώτη φορά που μου συνέβη πριν δύο μήνες θυμάμαι ότι ήταν ένα άτομο πάνω σε μια μηχανή, με τύφλωσε με τον προβολέα του κάτω από μια γεφυρα της εθνικής που έπρεπε να σταματήσω για να ελέγξω και την ήξερε και αυτή τη διαδρομή ότι την ακολουθούσα καθημερινά» περιέγραψε τι συνέβη τότε ο ψυχίατρος.

«Χθες (σ.σ. το βράδυ της Πέμπτης) πάλι κάνοντας μια συγκεκριμένη κίνηση που κάνω φεύγοντας από το ιατρείο μου για να κάνω αναστροφή σε ένα υπαίθριο σκοτεινό πάρκινγκ, το μόνο που κατάλαβα είναι ότι δέχθηκα πυροβολισμούς. Στην αρχή πίστεψα ότι "έφαγα"τις σφαίρες στο κεφάλι γιατί γέμισα αίματα. Μία σφαίρα όντως σφηνώθηκε στο προσκεφαλό του καθίσματός μου, είδα τις λάμψεις από το όπλο και κινήθηκα όσο μπορούσα γιατί έπεσα πάνω στο τιμόνι και κατευθύνθηκα προς την οδό Καλοκαιρινού, πήγα σε κάποιο φαρμακείο και ζήτησα  βοήθεια» περιγράφει όσα τρομακτικά έζησε.

«Δεν πρόλαβα να τους δω αυτή τη φορά αλλά προφανώς είναι οι ίδιοι που ήταν και την προηγούμενη φορά, ενέδρα και πυροβολισμοί, απλά τώρα ήθελαν να με σκοτώσουν» εξομολογείται στο protothema.gr ο κ. Στριμπάκος.

«Τα έχω καταθέσει όλα αυτά. Ξέρω ότι από ένα άτομο έχω δεχθεί απειλές και όφειλα να το κατονομάσω στην αστυνομία» καταλήγει ο ψυχίατρος.

To χρονικό της επίθεσης

Όλα ξεκίνησαν όταν ο 50χρονος, ψυχίατρος στο επάγγελμα, βγαίνοντας από το ιατρείο του και κατευθυνόμενος στο όχημά του, τύπου τζιπ, δέχτηκε πυροβολισμούς. Σύμφωνα με το cretapost, οι δράστες πυροβόλησαν εναντίον του 4-5 φορές, πριν εκείνος μπει στο αμάξι του και το θέσει σε λειτουργία.

Οι δράστες μάλιστα δεν δίστασαν να σπάσουν με λοστό το τζάμι του συνοδηγού, ενώ δύο από τις σφαίρες καρφώθηκαν στο παρμπρίζ του οχήματος.

Ο 50χρονος τραυματίστηκε σε πρόσωπο και χέρια από τα θραύσματα, αλλά διατηρώντας την ψυχραιμία τους κατόρθωσε να φύγει από το σημείο και να κατευθυνθεί σε κοντινό φαρμακείο όπου ζήτησε βοήθεια.

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη στον ΑΝΤ1 ο φαρμακοποιός Γιώργος Παρασύρης που έδωσε τις πρώτες βοήθειες στον ψυχίατρο ανέφερε μεταξύ άλλων : «Κάποια άτομα τον περίμεναν έξω από το ιατρείο, είχαν κρυφτεί στο πάρκινγκ και άρχισαν να τον πυροβολούν. Έσκυψε ο ψυχίατρος για να γλιτώσει από τους πυροβολισμούς και χωρίς να χάσει την ψυχραιμία του έβαλε μπροστά και ήρθε στο φαρμακείο. Ήταν το πρώτο σημείο που σκέφτηκε να έρθει για να ζητήσει βοήθεια γιατί είχε αίματα αλλά και για να σωθεί. Μου είπε: “Γιώργο, με πυροβόλησαν, θέλω τη βοήθειά σου”. Εμείς καθαρίσαμε το πρόσωπό του γιατί είχε ένα γυαλί μάλλον κι από εκεί προερχόταν η αιμορραγία. Ήταν πολύ σοκαρισμένος στην αρχή αλλά μετά συνήλθε. Τότε τον ρώτησα πόσοι ήταν και ποιοι ήταν και μου είπε ότι ήταν τρία με τέσσερα άτομα και ότι τους γνωρίζει».

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ...

 πηγες protothema.gr, altsantiri.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: