12.12.17

«Πριν τη λήξη του προγράμματος η συζήτηση για το χρέος»...

Ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, στο περιθώριο της Συνόδου για το Κλίμα, προσδιόρισε χρονικά το άνοιγμα της συζήτησης για...
τα μέτρα ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους και εμφανίστηκε αισιόδοξος για ταχεία ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης.

Ο Βάλντις Ντομπρόβσκις διαπίστωσε πως τα πράγματα με την Ελλάδα «βρίσκονται στο σωστό δρόμο» ωστόσο απέφυγε να τοποθετηθεί για το αν υπάρξει μια «καθαρή έξοδος» της Ελλάδας από το πρόγραμμα.

Μιλώντας σε Έλληνες δημοσιογράφους ο κ. Ντομπρόβσκις εμφανίστηκε αισιόδοξος για ταχεία ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης και για την επίτευξη του στόχου για το δημοσιονομικό πλεόνασμα.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, ο Ευρωπαίος αξιωματούχος διαπίστωσε ότι «η Ελλάδα πετυχαίνει και μάλιστα υπερβαίνει τους δημοσιονομικούς της στόχους και φαίνεται ότι θα επιτύχει τον στόχο για δημοσιονομικό πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ το 2017».

Ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής εξήρε τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης χαρακτηρίζοντάς την πολύ εποικοδομητική, ενώ για το κατά πόσο είναι εφικτή η «καθαρή έξοδος» της Ελλάδας από το πρόγραμμα, το οποίο λήγει τον Αύγουστο του 2018, ο κ. Ντομπρόβσκις απάντησε ότι οι Ευρωπαίοι εταίροι θα ανοίξουν το θέμα αυτό μετά το πέρας της αξιολόγησης.

Όσον αφορά το πού βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν είπε ότι «πριν τη λήξη του προγράμματος θα ανοίξει η συζήτηση για τα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους σε βραχυπρόθεσμο και μεσο-μακροπρόθεσμο ορίζοντα»...


efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: