31.12.17

Ήταν ζωντανός για 20 λεπτά...


...θαμμένος στο χιόνι...
Μάχη να κρατηθεί στη ζωή έδωσε θαμμένος μέσα στο χιόνι για 20 λεπτά, ο άτυχος άνδρας, που καταπλακώθηκε προχθές από χιονοστιβάδα στη Βασιλίτσα, την ώρα που...
έκανε snowboard με την παρέα του.

Ο Απόλλωνας Ψαρουδάκης, σύμφωνα με τον ιατροδικαστή υπέκυψε νικημένος από την παγωνιά.

Συγκεκριμένα, ο ιατροδικαστής Ιωάννης Φούντος που διενήργησε τη νεκροψία-νεκροτομή ανέφερε: «Είχε κάκωση στην αυχενική μοίρα της σπονδυλικής στήλης, εξάρθρημα συγκεκριμένα και συνοδά στοιχεία κρυοπληξίας, γιατί έμεινε πολλή ώρα θαμμένος μέσα στο χιόνι».

Το χρονικό της τραγωδίας


Ο 30χρονος παρασύρθηκε από τη χιονοστιβάδα την ώρα που επιχειρούσε κατάβαση κάνοντας snowboard με την παρέα του, σε σημείο εκτός πίστας του χιονοδρομικού που είχε καλυφθεί από παχύ στρώμα χιονιού, το οποίο ήταν "απάτητο".

Το χιονοδρομικό κέντρο, λόγω συντήρησης αλλά και κακοκαιρίας ήταν κλειστό και έτσι ο 30χρονος με την παρέα του, έξι ατόμων, αποφάσισαν να ανέβουν μόνοι τους σε μια κορυφή προκειμένου να κάνουν το αγαπημένο τους σπορ. Στο σημείο εκείνο φαίνεται ότι υπήρξε κατολίσθηση και δημιουργήθηκε χιονοστιβάδα, η οποία παρέσυρε δύο από τα έξι παιδιά.
Ο 30χρονος ανήμπορος να αντιδράσει χτύπησε πάνω σε ένα δέντρο χάνοντας τις αισθήσεις του, την ώρα που ο φίλος του σηκώθηκε χωρίς να πάθει κάτι σοβαρό.

Οι φίλοι του και άνθρωποι από το χιονοδρομικό κέντρο που έφτασαν στο σημείο, κατάφεραν να τον εντοπίσουν και να τον απεγκλωβίσουν από τα χιόνια. Ο νεαρός μεταφέρθηκε στο ασθενοφόρο που σταθμεύει μονίμως στις εγκαταστάσεις του χιονοδρομικού κέντρου και ξεκίνησε αμέσως διακομιδή του στο νοσοκομείο Γρεβενών. Λίγη ώρα αργότερα τον παρέλαβε το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ όπου οι διασώστες έκαναν συνεχώς προσπάθειες για να τον κρατήσουν στην ζωή.

Δείτε το βίντεο:



enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: