22.11.17

«Ο Μουζάλας θέλει να μας κάνει Γκουαντάναμο»...

υποστηρίζει ο δήμαρχος Λέσβου...

Ο δήμαρχος Λέσβου, Σπύρος Γαληνός, εξαπέλυσε επίθεση στον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα, τονίζοντας πως...
με την πολιτική του προσπαθεί να μετατρέψει τα ελληνικά νησιά του Αιγαίου σε Γκουαντάναμο, ώστε να μην αποτελούν ελκυστικό προορισμό για τους πρόσφυγες και μετανάστες που ψάχνουν μια καλύτερη τύχη στις ελληνικές ακτές.
 

Μετά τη γενική απεργία που πραγματοποιήθηκε στο νησί για το προσφυγικό-μεταναστευτικό, ο Σ. Γαληνός υπογράμμισε ότι οι κάτοικοι θα πέσουν ακόμα και στη θάλασσα για να εμποδίσουν πλωτά hot spots να προσεγγίσουν στο νησί. Παράλληλα, έκανε λόγο για αδιαφορία και κιυφαμάρα του υπουργείου.

«Η λογική του κ. Μουζάλα είναι ότι θα πρέπει να γίνουν τα νησιά μας Γκουαντάναμο για να μην είναι ελκυστικά για τους πρόσφυγες-μετανάστες. Ο υπουργός είναι εξαφανισμένος. Η απραξία, η αδιαφορία και η κουφαμάρα από την πλευρά του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής οδήγησαν σε αυτή την τραγική κατάσταση τη Λέσβο».

Ερωτηματικά για τη συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας

Ο Σ. Γαληνός υπογράμμισε πως η επιχειρηματολογία του Γ. Μουζάλα δεν αρμόζει σε υπουργό δημοκρατικής χώρας, ενώ κάλεσε τον υπουργό να απαντήσει για το αν η Ελλάδα είναι έρμαιο στις ορέξεις της Τουρκίας, που έχει τη δυνατότητα να εκβιάζει με τις αφήξεις προσφύγων.

«Εμμένει στις απόψεις του. Επιχειρηματολογεί με ένα τρόπο που τον θεωρώ αστείο για έναν υπουργό μιας δημοκρατικής χώρας. Αυτό που μου λέει είναι ότι αν αποσυμφορήσω τη Λέσβο σήμερα την επομένη μέρα θα μου στείλουν άλλοι τόσοι. Δηλαδή ο κ. Μουζάλας μάς λέει ότι εκβιάζεται από την Τουρκία; Αυτό μας λέει; Δηλαδή είμαστε έρμαια ως χώρα των διακινητών μεταναστών»...


thepressproject.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: