22.11.17

Ομόφωνη αποδοκιμασία του Ανδρέα Λοβέρδου...

από τη Διάσκεψη των Προέδρων...

Σε ουσιαστική αποδοκιμασία του Ανδρέα Λοβέρδου ο οποίος κατέθεσε χθες απόρρητα έγγραφα στη Βουλή προχώρησε η...
Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής σε έκτακτη συνεδρίασή της. Χωρίς να υπάρξει αντίρρηση από κανένα μέλος της Διάσκεψης με απόφαση του προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση αποφασίσθηκε τα απόρρητα έγγραφα να σταλούν στον γενικό γραμματέα της κυβέρνησης.

Μάλιστα ο Ν. Βούτσης προειδοποίησε με εμπλοκή της Δικαιοσύνης αν υπάρξει διαρροή τονίζοντας ότι είναι «τουλάχιστον ακατανόητη» η κατάθεση των απορρήτων εγγράφων. Όταν ρωτήθηκε ποιος θα ευθύνεται αν γίνει διαρροή ο πρόεδρος της Βουλής τόνισε: «αυτό θα το αποφασίσει η Δικαιοσύνη και μάλιστα στον ανώτατο βαθμό».

Ο Ν. Βούτσης εμμέσως κατήγγειλε τους Γεωργιάδη – Θεοχαρόπουλο ότι επεδίωκαν την δημοσιοποίηση των εγγράφων. «Δυστυχώς από το πρωί τουλάχιστον δύο κορυφαία στελέχη του κοινοβουλίου, ο Άδωνις Γεωργιάδης και ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος, ζήτησαν απόλυτη πρόσβαση και διάχυση των εγγράφων», υπογράμμισε και συμπέρανε ότι «δεν υπήρξε επομένως από όλους η διάθεση αυτά τα έγγραφα να μην αποτελέσουν αντικείμενο της αυριανής συζήτησης. Φοβάμαι ότι αν υπάρξει σήμερα διαρροή είτε σε ιστοσελίδες είτε σε εφημερίδες θα είναι διπλά κακό διότι δείχνει ότι υπήρχε σχεδιασμός να χρησιμοποιηθεί η Βουλή ότι από αυτήν έγινε η διαρροή. Αυτό το θωρακίσαμε και οτιδήποτε συμβεί δεν θα αφορά τη Βουλή. Εμείς επιχειρησιακά χθες και θεσμικά σήμερα πετύχαμε να θωρακίσουμε τη Βουλή».

Ο πρόεδρος της Βουλής είπε μιλώντας με δημοσιογράφους ότι «στη Διάσκεψη είδαμε τα έγγραφα τους τίτλους τους και την σαφή ένδειξη ότι είναι απόρρητα. Πρέπει όλοι να γνωρίζουν – πόσω μάλλον οι καθηγητές συνταγματικού δικαίου – ότι χρειάζονται 30 χρόνια για τον αποχαρακτηρισμό εγγράφων κυβερνητικών οργάνων όπως του υπουργικού συμβουλίου ή του ΚΥΣΕΑ». «Η Βουλή ποτέ μέχρι τώρα δεν έχει προβεί σε συζήτηση αποχαρακτηρισμό και μοίρασμα τέτοιων απορρήτων εγγράφων. Έγινε μόνο μία φορά για μία λίστα καταθετών στο εξωτερικό σε μία συγκεκριμένη αίθουσα», πρόσθεσε.

Υπογραμμίζεται ότι και ο γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ Κώστας Τσιάρας που μίλησε με δημοσιογράφους κράτησε εμφανείς αποστάσεις από την πρωτοβουλία Λοβέρδου.

Ακόμη στη Διάσκεψη των Προέδρων αποφασίσθηκε κατά πλειοψηφία η επερώτηση της ΝΔ για την πώληση όπλων στην Σ. Αραβία να πραγματοποιηθεί την Δευτέρα. Υπέρ της πρότασης αυτής τάχθηκαν ΣΥΡΙΖΑ, Ανεξάρτητοι Έλληνες και Ποτάμι...


avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: