27.11.17

Κυριάκο, τον Τζων Σφακιανάκη, τον ξέρετε?...


Το όνομα του συνδέσμου-ενδιάμεσου, έδωσε ο πρωθυπουργός.
Η απάντηση του για την εξουσιοδότηση του Β. Παπαδόπουλου...
Όταν τις τελευταίες μέρες ξέσπασε αυτός ο θόρυβος, ο ΥΠΕΞ ζήτησε από τον πρέσβη μας στο Ριάντ μια...
εξήγηση για το γιατί δεν θεωρεί τον συγκεκριμένο μεσάζοντα αξιόπιστο αλλά προτείνει τον σύνδεσμό του. Ζητήθηκε εξήγηση από τον πρέσβη μας στο Ριάντ και η απάντησή του ήταν προφορική οτι η πηγή μου ήταν πολύ κοντά εκεί που παίρνονται οι αποφάσεις. Του ζητήθηκε να τον κατονομάσει και μας έδωσε το όνομα ενός Έλληνα!». 

Η απάντηση αναφέρει ότι ο σύνδεσμος-ενδιάμεσος είναι κάποιος Τζων Σφακιανάκης, από το Ηράκλειο Κρήτης, είπε ο Αλέξης Τσίπρας λίγο πριν ολοκληρώσει την ομιλία του. 

Ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, είπε: «Ήρθε η ώρα να ζητήσει συγγνώμη ο κ. Μητσοτάκης από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας και την ελληνική δημοκρατία για τη ζημιά που κάνει στους θεσμούς, στην ελληνική διπλωματία, στο Υπουργείο Εξωτερικών και τον ελληνικό στρατό.

Δεν θα ξεφύγει ο κ. Μητσοτάκης από την ουσιαστική συζήτηση. Κατέθεσα πρόταση για προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών για τη φοροδιαφυγή. Για να συζητήσουμε για τα πραγματικά μεγάλα ζητήματα της χώρας και όχι για συκοφαντικές εγκλήσεις».  

Η απάντηση Τσίπρα για την εξουσιοδότηση του Β. Παπαδόπουλου 

Η ελληνική πλευρά ζήτησε την επιβεβαίωση της εξουσιοδότησης του κ. Παπαδόπουλου. Τον Σεπτέμβριο του 2016 η Σαουδική Αραβία απάντησε ότι το έγγραφο είναι αυθεντικό και στις 17 Νοεμβρίου '16 υπήρξε επίσημο πιστοποιητικό προς χρήση και πιστοποιητικό της πρεσβείας μας στο Ριάντ. 

...Λέτε ότι στηρίζεστε στην αλληλογραφία του πρέσβη μας στο Ριάντ. Ανέτρεξα σε αυτά τα τηλεγραφήματα. Δεν θα τα καταθέσω στα πρακτικά, αλλά θα δώσω τη δυνατότητα στους αρχηγούς των κομμάτων να έρθουν στο ΥΠΕΞ και να τα διαβάσουν.

πηγη efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: