22.11.17

Οι πρώτες εικόνες από το σκάφος...

που πήρε φωτιά στη Γλυφάδα...

Ολοκληρώθηκε η επιχείρηση κατάσβεσης της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε τα ξημερώματα σε σκάφος στη Γλυφάδα. Όπως αναφέρει σε...
ανακοίνωσή του το λιμενικό, το σκάφος με σημαία Ολλανδίας ημιβυθίστηκε ενώ από το περιστατικό "διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση από υπολείμματα καύσης και ελαιώδη μείγματα, περίπου διακόσια τετραγωνικά μέτρα". 


"Από την οικεία Λιμενική Αρχή εφαρμόστηκε τοπικό σχέδιο Έκτακτης Ανάγκης αντιμετώπισης ρύπανσης, ενώ από το φορέα διαχείρισης “Αθλητικός Ναυτικός Όμιλος Γλυφάδας” επίκειται ανάθεση του έργου σε ιδιωτική εταιρεία, η οποία βρίσκεται στη διαδικασία πόντισης πλωτού φράγματος" αναφέρεται στην ανακοίνωση. 

 
Σύμφωνα με το λιμενικό, από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός, ενώ η πυρκαγιά επεκτάθηκε και σε άλλο σκάφος με σημαία Αγγλίας, η οποία κατασβέστηκε επιτυχώς από την Πυροσβεστική Υπηρεσία και έγινε απάντληση υδάτων. Ζημιές προκλήθηκαν επίσης, λόγω υψηλής θερμοκρασίας και σε διπλανό σκάφος.  

 
Από το Λιμεναρχείο Σαρωνικού που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους των ανωτέρω σκαφών μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας, επισημαίνεται στην ανακοίνωση...

Πηγή φωτό: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: