30.11.17

Αντιρωσική υστερία...

Διώχνουν δημοσιογράφους από το Κογκρέσο...

Το αμερικανικό Κογκρέσο αφαίρεσε τις διαπιστεύσεις Ρώσων δημοσιογράφων που εργάζονται στο RT America λίγες ημέρες αφ’ότου οι...
ΗΠΑ αποφάσισαν να χαρακτηρίσουν το συγκεκριμένο σταθμό, όπως και το Sputnik, σαν foreign agents, δηλαδή όχι σαν μέσα ενημέρωσης, αλλά σαν εκπροσώπους μια ξένης κυβέρνησης.

Η αντιρωσική υστερία στις ΗΠΑ, την οποία προωθεί κυρίως το δημοκρατικό κόμμα και η Χίλαρι Κλίντον, λαμβάνουν χαρακτηριστικά που δεν έχουν παρατηρηθεί από την εποχή του γερουσιαστή Μακάρθι.

Πιστός σύμμαχος της αμερικανικής κυβέρνησης και των υπηρεσιών ασφαλείας, οι εταιρείες Facebook και Twitter υποσχέθηκαν να αφαιρέσουν τις διαφημίσεις ρωσικών μέσων ενημέρωσης, ενώ η Google για πρώτη φορά στην ιστορία της ανακοίνωσε ότι θα παρέμβει στους αλγόριθμους της μηχανής αναζήτησης με πολιτικά κριτήρια ώστε τα συγκεκριμένα μέσα να μην εμφανίζονται στις πρώτες σελίδες.

Αρκετά εναλλακτικά μέσα ενημέρωσης στις ΗΠΑ, καταγγέλλουν ότι πίσω από την αντιρωσική υστερία κρύβεται μια προσπάθεια να φιμωθούν και Αμερικανοί δημοσιογράφοι και ΜΜΕ που δεν ελέγχονται από τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης, όπως ακριβώς συνέβαινε και στα χρόνια του γερουσιαστή Μακάρθι.

Η απόφαση για την αφαίρεση των διαπιστεύσεων, με πρόσχημα τα fake news, ανακοινώθηκε την ημέρα που ο πρόεδρος Τραμπ προώθησε ψεύτικα βίντεο μιας βρετανικής φασιστικής οργάνωσης στο twitter...

 

info-war.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: