25.11.17

Δημοσκόπηση: Προβάδισμα 8% για τη ΝΔ...

Προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ, με διαφορά 8% καταγράφει δημοσκόπηση της...
εταιρείας Metron Analysis, για την εβδομαδιαία εφημερίδα “Νέα Σαββατοκύριακο”, που εκδιδόταν στο παρελθόν από τον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη, πριν τη χρεοκοπία του ΔΟΛ και την εξαγορά του από την εταιρεία “Alter Ego” του εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της μέτρησης, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 24,9%, έναντι 16,9%, ενώ η Δημοκρατική Συμπαράταξη κινείται στο 8,8%, η Χρυσή Αυγή στο 5,2%, το ΚΚΕ στο 4,2%, η Ένωση Κεντρώων στο 2,2%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες στο 1,9%, η Πλεύση Ελευθερίας στο 1,6% και το Ποτάμι στο 1%.


Η αδιευκρίνιστη ψήφος, αποχή, λευκό και άλλο κόμμα, φτάνει στο εντυπωσιακό 30%.
Στο εύρημα περί της πρωθυπουργικής καταλληλότητας, ο “κανένας”… σαρώνει με 43%, έναντι 23% του Κυριάκου Μητσοτάκη και 16% του Αλέξη Τσίπρα.


Στη δημοφιλία των πολιτικών αρχηγών, η Φώφη Γεννηματά προσπερνάει τον Κυριάκο Μητσοτάκη, με 44% θετικές γνώμες (και 53% αρνητικές), έναντι 39% του σημερινού προέδρου της ΝΔ (και 59% αρνητικές) και του Σταύρου Θεοδωράκη (με 60% αρνητικές). Οι θετικές γνώμες για τον Αλέξη Τσίπρα βρίσκονται στο 26%, και οι αρνητικές στο 71%.


Στην παράσταση νίκης η Νέα Δημοκρατία προηγείται με 68%, έναντι 17% του ΣΥΡΙΖΑ...


ysterografa.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: