21.10.17

Στημένο debate με κομπάρσο την ΕΡΤ...


Περισσεύει η αλαζονεία...
Στημένη παράσταση υπό τη μορφή debate για λογαριασμό των...
υποψηφίων για το νέο φορέα του κέντρου επιδιώκει ο αξιοσέβαστος κατά τα άλλα, καθηγητής του συνταγματικού δικαίου και επικεφαλής της επιτροπής δεοντολογίας Νίκος Αλιβιζάτος και μάλιστα σε ρόλο κομπάρσου την ΕΡΤ! Πρόκειται για τους ίδιους πολιτικούς, αλλά και παράγοντες της δημόσιας ζωής που κόπτονται δήθεν για την ανεξαρτησία του δημοσίου ραδιοτηλεοπτικού φορέα και την αμερόληπτη ενημέρωση, χωρίς κυβερνητικό καπέλο! Το καπέλο δε, τους ενοχλεί μόνο στην περιπτωση που δεν είναι το δικό τους!
Ενώ την ίδια ώρα είναι τόσο αντικειμενικός και αμερόληπτος ο τρόπος που αντιλαμβάνονται την ενημέρωση που θέλουν μόνοι τους να διαλέξουν τους δημοσιογράφους που θα τους υποβάλλουν τις ερωτήσεις!
Και κάπως έτσι ο επικεφαλής της επιτροπής δεοντολογίας αποφάσισε να ξεκινήσει επιβάλλοντας τον Παύλο Τσίμα ως συντονιστή του εν λόγω debate που θα αναλάβει – προφανώς για άλλοθι, η ΕΡΤ!
Ευλόγως λοιπόν αναρωτιέται κανείς, με ποια θεσμική ιδιότητα ο κ. Αλιβιζάτος επιχειρεί κάτι τέτοιο στην ΕΡΤ και ταυτόχρονα υποδεικνύει έως και τον σκηνοθέτη της παράστασης;
Και γιατί όλο αυτό; Για ένα κόμμα που δεν υπάρχει και για υποψήφιους που εκπροσωπούν ένα εξαιρετικά μικρό ποσοστό του ελληνικού λαού!
Είναι προφανές ότι περισσεύει η αλαζονεία, τόσο του κυρίου καθηγητή όσο και κάποιων εκ των υποψηφίων που επιχειρούν να στήσουν ένα debate στα μέτρα τους με άλλοθι την ΕΡΤ! Μια ΕΡΤ που επιδεικτικά χρησιμοποιούν, περιφρονώντας προκλητικά τους δημοσιογράφους και το προσωπικό της!
Εξίσου όμως πρωτάκουστο είναι να επιλέγουν οι ίδιοι οι υποψήφιοι τους δημοσιογράφους που θα τους υποβάλλουν ερωτήσεις, αντί οι τηλεοπτικοί σταθμοί που θα αποφασίσουν να συμμετάσχουν!
Αν είναι όμως έτσι, γιατι δεν το ξανακάνουν στο Action24;

enimerosi24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: