29.10.17

ΛΑΟΣ και...καμπανάκι...

Αποτέλεσμα εικόνας για κυριάκος μητσοτάκης νω
O πόλεμος ανάμεσα στις βαρονίες της ΝΔ βρίσκεται σε εξέλιξη και το τελευταίο “θύμα” αυτής της υπόγειας σύγκρουσης ήταν η Κατερίνα Παπακώστα. Ο Άδωνις Γεωργιάδης, σε...
ρόλο “Σαλώμης”, ζήτησε το “κεφάλι” της βουλευτού και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σε ρόλο “Ηρώδη”, τελικά ικανοποίησε το αίτημα του αντιπροέδρου του κόμματος και “προσωπικής του επιλογής”, όπως εξάλλου ο ίδιος έχει επισημάνει. Υπήρξαν πολλοί στη ΝΔ που ευελπιστούσαν πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα καταφέρει να διατηρήσει ισορροπίες στο εσωτερικό του κόμματος, όμως είναι ξεκάθαρο πως γέρνει στην πλευρά του Άδωνι.

Για το λόγο αυτό πληθαίνουν τα μηνύματα προς την ηγεσία για την πορεία του κόμματος. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναζητά ευθύνες στο επικοινωνιακό επιτελείο, το οποίο και έσπευσε να αλλάξει, όμως το ζήτημα είναι βαθύτερο και η διαγραφή της Παπακώστα αποτέλεσε απλά ένα σύμπτωμα αυτού του προβλήματος, ενώ η αμφισβήτηση προς το πρόσωπο του Προέδρου, παρασκηνιακά αλλά και δημόσια, διαρκώς αυξάνεται.

Μια από τις τελευταίες παρεμβάσεις έγινε από τον βουλευτή της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κώστα Αχ. Καραμανλή, ο οποίος στέλνοντας μήνυμα στη δεξιά πτέρυγα του κόμματος σημείωσε: "Η ΝΔ ήταν, είναι και θα είναι κεντροδεξιό κόμμα.Πατριωτικό, φιλολαϊκό και φιλελεύθερο". "Θέλω να είμαι κατηγορηματικός σε αυτό: Ποτέ η ΝΔ δεν περιορίστηκε μόνο στα όρια της Δεξιάς. Βέβαια, πάντα αφομοίωνε μέσα της και σεβόταν τους γνήσιους εκφραστές αυτής της τάσης. Αλλά τον τόνο, στις καλύτερες περιόδους μας ιστορικά και σήμερα, τον δίνουν πρόσωπα και πολιτικές που υπερβαίνουν αυτά τα όρια", ανέφερε στη συνέντευξή του στη Real και συνέχισε: "Όποτε το επιτυγχάνουμε αυτό, κερδίζουμε την εμπιστοσύνη πολιτών και στα αριστερά μας και στα δεξιά μας –όχι των ακραίων ασφαλώς. Η Ελλάδα σήμερα έχει ανάγκη την νηφάλια, υπεύθυνη και σύγχρονη κεντροδεξιά Νέα Δημοκρατία".

Ανάλογο ήταν εξάλλου και το μήνυμα που έστειλε η Κατερίνα Παπακώστα μετά τη διαγραφή της από την κοινοβουλευτική ομάδα. Η πρώην βουλευτής της ΝΔ διαγράφηκε επειδή στην παρέμβασή της αναφέρθηκε στην ανάγκη να σταματήσουν οι “κοκορομαχίες” στη Βουλή, πόσο μάλλον όταν αυτές είναι άσχετες με τα νομοσχέδια που συζητούνται. Ο Άδωνις Γεωργιάδης, που λίγο νωρίτερα είχε μια από τις γνωστές του κόντρες με τον Πάνο Καμμένο για τον Βαγγέλη Μαρίνακη, εξέλαβε την τοποθέτησή της ως προσωπική επίθεση και ζήτησε τη διαγραφή της.

Η Κατερίνα Παπακώστα αρχικά μίλησε για “αναίτια διαγραφή”, υπογραμμίζοντας με νόημα – προφανώς θέλοντας να διαφοροποιηθεί από τη δεξιά πτέρυγα - πως η ίδια παραμένει “πιστή στις αρχές στις οποίες θεμελιώθηκε η Νέα Δημοκρατία από τον ιδρυτή της Κωνσταντίνο Καραμανλή”. “Δεν τις προδίδω και δεν τις παραδίδω, όσο και αν κοστίζουν. Παραμένω αμετακίνητη από την υπεράσπισή τους”, πρόσθεσε, ενώ μιλώντας λίγες ημέρες αργότερα στην ΕΡΤ σημείωσε πως “θέλει τη ΝΔ μεγάλη και τη θέλει στο μεσαίο χώρο”.

Αίσθηση προκάλεσε και το σχόλιο του δημοσιογράφου και εκδότη της Real Νίκου Χατζηνικολάου, ο οποίος χτύπησε καμπανάκι στη ΝΔ πως η πλήρης υιοθέτηση σκληρής δεξιάς ατζέντας θυμίζει ΛΑΟΣ. Ειδικότερα, μέσω του Real Fm, ο δημοσιογράφος είπε πως η σκληρή δεξιά ρητορική που "θυμίζει ΛΑΟΣ", "αλλοιώνει την εικόνα της ΝΔ προς τα έξω, τουλάχιστον αυτή την εικόνα που ο Κ.Μητσοτάκης έχει πει ότι θέλει να εμφανίζει, την εικόνα ενός κεντροδεξιού κόμματος το οποίο απευθύνεται στο χώρο του κέντρου, χωρίς το χώρο του Κέντρου δεν μπορεί να γίνει κυβέρνηση η ΝΔ".

Στο σχόλιό του αναφέρθηκε στο θέμα της “ασφάλειας” που η ΝΔ αποφάσισε να σηκώσει ψηλά στην ατζέντα φέρνοντάς το μάλιστα και στη Βουλή με σχετική ερώτηση στον πρωθυπουργό. "Δεν έγινε ποτέ Κυβέρνηση η ΝΔ όταν η ατζέντα της ήταν σκληρή δεξιά έγινε πάντα κυβέρνηση όταν άνοιξε τις πόρτες της και διεύρυνε τα ιδεολογικά της σύνορα προς το Κέντρο. Θυμίζω τον Κ.Μητσοτάκη και τον Κ.Καραμανλή που έγιναν Πρωθυπουργοί με αυτοδυναμία διότι απευθύνθηκαν στο λεγόμενο μεσαίο χώρο… Και η υιοθέτηση μιας σκληρής ατζέντας που το 1ο θέμα θα είναι καθημερινώς η ασφάλεια και γενικώς η ‘στολή’, δεν είναι τόσο ελκυστική αυτή η ατζέντα για τους κεντρώους. Θέλει μια λογική ισορροπία. Ναι υπάρχει θέμα ασφάλειας. Πρέπει να δούμε πράξεις από την πλευρά της κυβέρνησης… Πρέπει ο τρόπος με τον οποίο κινείται η αντιπολίτευση να συνάδει με τη φυσιογνωμία που θέλει να προσδώσει στο κόμμα ο Κ.Μητσοτάκης και να μην επιτρέψει την μετατροπή της ΝΔ σε ΛΑΟΣ που φαίνεται ότι κάποιοι επιδιώκουν", επισήμανε.

Η μάχη μεταξύ των στρατοπέδων στη ΝΔ μαίνεται, με την καραμανλική πτέρυγα να θεωρεί ότι ο αντιπρόεδρος του κόμματος έχει παρασύρει την ΝΔ σε ακραίο πολιτικό λόγο και στάση που της στοιχίζει και δημοσκοπικά. Και εκ του αποτελέσματος φαίνεται πως ο πρόεδρος της ΝΔ έχει υψηλή δυσκολία να απεγκλωβιστεί από την επιρροή της πλευράς Γεωργιάδη – Σαμαρά.

tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: