31.10.17

Σφοδρή επίθεση σε Μαρινάκη, Αλαφούζο, Αναστασιάδη, Κουρτάκη...


Σκληρή επίθεση εξαπολύει η κυβέρνηση στους εκδότες κ.κ. Μαρινάκη, Αλαφούζο Κουρτάκη και Αναστασιάδη, με...
αφορμή το ζήτημα της διάσωσης του ΕΔΟΕΑΠ.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, κατά τη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών καταλόγισε στους δημοσιογραφικούς ομίλους των κυρίων Μαρινάκη, Αλαφούζου, Αναστασιάδη και Κουρτάκη ότι πρωταγωνιστούν στην επιχείρηση ναρκοθέτησης της διάσωσης του ΕΔΟΕΑΠ "αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά τόσο τις πολιτικές τους σκοπιμότητες όσο και την πλήρη αδιαφορία τους για τα συμφέροντα και τις ανάγκες του δημοσιογραφικού κόσμου και όλων των εργαζόμενων στον Τύπο".

Ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι η κυβέρνηση αφουγκραζόμενη την αγωνία των δημοσιογράφων καταφέρνει να επιλύσει το πρόβλημα με τον ΕΔΟΕΑΠ και πως "το δυστύχημα είναι ότι και σε αυτό το πεδίο οι κατ' εξακολούθηση οργανωτές της απεργοσπασίας που δήθεν κόπτονται για τα δικαιώματα των δημοσιογράφων βρίσκονται για άλλη μια φορά απέναντι".

Σύμφωνα με τον κ. Τζανακόπουλο, η κυβέρνηση πέτυχε να κλείσει με θετικό τρόπο την πρώτη φάση των συζητήσεων με τους εκπροσώπους των δανειστών στο πλαίσιο της γ' αξιολόγησης.

Υπενθυμίζεται ότι χθες σε κοινή τους ανακοίνωση οι εκδοτικές εταιρείες 'Αλτερ 'Εγκο ΜΜΕ ΑΕ, Αττικές Εκδόσεις ΑΕ, Εκδόσεις Πρώτο Θέμα Εκδοτική ΑΕ, Ελευθερία του Τύπου Εκδοτική ΑΕ, Καθημερινές Εκδόσεις ΑΕ, Παραπολιτικά Α.Ε. εξέφραζαν την εκτίμηση ότι η επιβολή νέου φόρου επί του τζίρου θα οδηγήσει στη βέβαιη απώλεια θέσεων εργασίας και ενδεχομένως στο κλείσιμο των επιχειρήσεων του έντυπου τύπου τονίζοντας μάλιστα χαρακτηριστικά ότι "οι εταιρείες που έμειναν όρθιες δε θα μπορέσουν να αντεπεξέλθουν, τελεία και παύλα"...


capital.gr ​

Δεν υπάρχουν σχόλια: