21.10.17

Ας μιλήσουμε για σεξισμό...


...στη χειρότερη χώρα της Ε.Ε. για να ζει μια γυναίκα...
Για να πάω στη δουλειά μου, περνάω συχνά από μια υπόγεια διάβαση στο Μαρούσι. Εκεί, εδώ και έναν χρόνο, βρίσκεται ένα...
σύνθημα που λέει «Οι δράκοι δεν είναι ράτσα ειδική. Είναι άνδρες καθημερινοί». Στη συγκεκριμένη διάβαση, έξι γυναίκες δέχτηκαν το 2016 επίθεση από τον επονομαζόμενο «Δράκο» του Αμαρουσίου. Το σύνθημα γράφτηκε από φεμινιστικές οργανώσεις για να επισημάνει τον κίνδυνο και τα περιστατικά. Γνωρίζοντας τι έχει συμβεί στο συγκεκριμένο σημείο, η όψη του μου προκαλεί πάντα μια φοβία, περίπου σαν κι αυτό το συναίσθημα που είχαμε σαν παιδιά όταν βλέπαμε μια ταινία τρόμου. Θα ήθελα κάποια στιγμή να μην έχει λόγο ύπαρξης, αλλά πολύ φοβάμαι πως δεν θα γίνει με με ένα hashtag, ακόμα και αν είναι τόσο δυνατό όσο το #ΜeToo.


Οι περισσότεροι, ξέρετε την ιστορία: Πριν από λίγο καιρό ήρθε στη δημοσιότητα το πρόσφατο σκάνδαλο που άφηνε -υποτίθεται- συγκλονισμένο τον κόσμο της Αμερικής. Ένα από τα μεγαλύτερα στελέχη του Hollywood, ο γνωστός παραγωγός Harvey Weinstein κατηγορήθηκε για αμέτρητες σεξουαλικές παρενοχλήσεις. Η αρχή των αποκαλύψεων σύμφωνα με την εφημερίδα New York Times που πρώτη ανέδειξε το ζήτημα, έγινε με την ηθοποιό Ashley Judd, την οποία είχε καλέσει στην έπαυλή του στο Μπέβερλι Χιλς πριν από 20 χρόνια. Η ίδια νόμιζε ότι ήταν ένα απλό επαγγελματικό ραντεβού, όμως ο παραγωγός την έστειλε στο δωμάτιό του. Εκεί εμφανίστηκε με τη ρόμπα του και της ζήτησε να του κάνει μασάζ ή απλώς να τον κοιτάζει όσο κάνει μπάνιο.

Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο της Αννας Νίνη, ΕΔΩ...

Φωτογραφία: Max Pixel

πηγη vice.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: