27.10.17

Διπλή εισαγγελική παρέμβαση για την έφοδο Ρουβίκωνα...

στον Ευαγγελισμό και για τα «φακελάκια»...

Την παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ξενης Δημητρίου προκάλεσε η επίθεση μελών του Ρουβίκωνα σε γιατρό του Ευαγγελισμου.

Η κ. Δημητρίου εδωσε εντολή στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών να...

διενεργήσει προκαταρκτική έρευνα για το συμβάν ενω ζήτησε να συγκεντρωθούν και να ερευνηθούν και όλες οι δικογραφίες που φέρονται να αφορούν σε «επιθέσεις» του Ρουβίκωνα.

Παράλληλα, η Ανώτατη εισαγγελική λειτουργός ζήτησε να βγούν αντιγραφα της δικογραφίας και να ελεγχθούν οι καταγγελίες πως ο γιατρός του Ευαγγελισμου απαίτησε φακελάκι.

Στο μεταξύ πολιτική αντιπαράθεση έχει προκαλέσει η εισβολή μελών του Ρουβίκωνα στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» και η δημόσια διαπόμπευση γιατρού καθώς και η επίθεση με μολότοφ στο αστυνομικό τμήμα της Πεύκης.

Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς, δήλωσε ότι και τα δύο συμβάντα είναι απολύτως καταδικαστέα επισημαίνοντας ότι επί Νέας Δημοκρατίας τα αντίστοιχα περιστατικά ήταν περισσότερα. Την ίδια στιγμή ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης καταθέτει ερώτηση στον πρωθυπουργό για τα φαινόμενα βίας ζητώντας εξηγήσει γιατί δεν αφήνει την αστυνομία να κάνει τη δουλειά της.

«Βολές» στην κυβέρνηση και από τους Ανεξάρτητους Έλληνες, με τον βουλευτή της Δημήτρη Καμμένο να κάνει λόγο για πολιτική ανοχή στα μέλη του Ρουβίκωνα.


Νίκος Παππάς: H προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων γύρω από τέτοια ζητήματα δεν είναι και πολιτικά λειτουργική για τη ΝΔ

«Είναι αποδοκιμαστέες και καταδικαστέες αυτές οι πρακτικές», είπε ο υπουργός ψηφιακής πολιτικής, Νίκος Παππάς, μιλώντας στον realfm 97,8 και τον Νίκο Χατζηνικολάου αναφερόμενος τόσο στην εισβολή του Ρουβίκωνα όσο και στην επίθεση με μολότοφ στο Α.Τ Πεύκης ενώ σχολιάζοντας την έντονη κριτική που ασκεί η αξιωματική αντιπολίτευση η οποία κατηγορεί την κυβέρνηση ότι δεν κινούνται οι Αρχές Ασφαλείας με την πυγμή που θα έπρεπε να το κάνουν, είπε:

«Αυτό απλά είναι, νομίζω, λίγο έτσι διασκεδαστικό να ακούγεται από ανθρώπους οι οποίοι είχαν θέσεις ευθύνης σε περιόδους όπου τα μεγάλης κλίμακας επεισόδια και τα διαρκή τέτοια περιστατικά ήταν κομμάτι μιας καθημερινότητας».

Και ο κ. Παππάς σημείωσε: «Νομίζω ότι η προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων γύρω από τέτοια ζητήματα δεν είναι και πολιτικά λειτουργική για τη Νέα Δημοκρατία. Αυτό βέβαια αφορά τους ίδιους και τη στρατηγική που θα επιλέξουν».


Σταϊκούρας: Η κυβέρνηση δείχνει ανοχή σε τέτοιες πρακτικές

Μιλώντας, επίσης στον realfm 97,8 και τον Νίκο Χατζηνικολάου ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Χρήστος Σταϊκούρας, τόνισε ότι «Δεν μπορούμε να μιλάμε για επιστροφή στην κανονικότητα, εκτός του πεδίου της οικονομίας που αυξάνουν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των ιδιωτών, που αυξάνουν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου, που πέφτει η ανταγωνιστικότητα της οικονομίας, όταν σε μία χώρα κάθε τρεις και λίγο γίνεται πάρτι με μολότοφ εναντίον αστυνομικών, εναντίον πολιτών, όταν γίνονται βίαιες επιθέσεις στο κέντρο της Αθήνας, σε νοσοκομεία, σε διοικήσεις νοσοκομείων και κανείς δεν αντιδρά. Είναι προφανές ότι αυτή η κυβέρνηση δείχνει ανοχή σε τέτοιες πρακτικές»...


real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: