31.10.17

Πόλεμος ανακοινώσεων για το Προσφυγικό...

Μια ημέρα μετά τη θυελλώδη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ όπου εκδηλώθηκαν σοβαρές εσωκομματικές διαφωνίες για τη...
διαχείριση του προσφυγικού, η Νέα Δημοκρατία επιτέθηκε στην κυβέρνηση καλώντας τον Αλέξη Τσίπρα να συναισθανθεί τις ευθύνες του πριν μπει για τα καλά ο χειμώνας.

Η ανακοίνωση της ΝΔ προκάλεσε όπως ήταν αναμενόμενο την αντίδραση της Κουμουνδούρου η οποία απάντησε στη ΝΔ ότι οφείλει να εμπεδώσει πως από το 2015 υπάρχει στην χώρα μας υπάρχει μια κυβέρνηση που σέβεται το Διεθνές Δίκαιο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΝΔ

«Μακάρι το προσφυγικό να ήταν ένα ακόμη εσωτερικό πρόβλημα του ΣΥΡΙΖΑ μεταξύ των 53 και του κ. Μουζάλα» σημειώνει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ και προσθέτει πως δυστυχώς την ευθύνη για την τραγική -όπως την χαρακτηρίζει- κατάσταση που έχει διαμορφωθεί και πάλι στα νησιά μας, φέρει στο σύνολό της η κυβέρνηση.

Η ΝΔ κατηγορεί την κυβέρνηση ότι έχει αποτύχει παταγωδώς να προστατεύσει τα σύνορα, να επισπεύσει τη χορήγηση ασύλου, να εφαρμόσει τη συμφωνίας επιστροφής των παράνομων μεταναστών και να αξιοποιήσει τα κονδύλια της ΕΕ.

«Καλούμε προσωπικά τον κ. Τσίπρα να συναισθανθεί τις ευθύνες του πριν μπει για τα καλά ο χειμώνας και ο νοών νοείτω», επισημαίνει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η απάντηση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ

«Φαίνεται ότι η ΝΔ δεν μπορεί να εμπεδώσει το γεγονός ότι, από το 2015, στην χώρα μας υπάρχει μια κυβέρνηση που σέβεται το Διεθνές Δίκαιο και τον νομικό πολιτισμό, ενεργεί με γνώμονα τις αξίες του ανθρωπισμού, σε σύμπνοια με το παγκοσμίως αναγνωρισμένο κίνημα αλληλεγγύης του ελληνικού λαού στους πρόσφυγες» επεσήμανε το γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖα στην απάντηση του και σημείωσε με έμφαση:

«Δεν περιμέναμε κάτι καλύτερο από το κόμμα των επιχειρήσεων-σκούπα και του εγκλήματος του Φαρμακονησίου, το κόμμα των ακροδεξιών, μισαλλόδοξων πολιτικών και κηρυγμάτων, όπως του κ. Σαμαρά για «τους μετανάστες που έχουν γεμίσει τα νηπιαγωγεία», ή του κ. Γεωργιάδη, ο οποίος ρωτούσε «πόσο επιβαρύνεται ο ετήσιος προϋπολογισμός των υπουργείων εξαιτίας των επιχειρήσεων διάσωσης»...

Δεν υπάρχουν σχόλια: