28.10.17

Τελικά δεν παρέλασε με την ελληνική σημαία ο Αμίρ...


O 11χρονος Αμίρ Χουσέιν Ιμέντια από το Αφγανιστάν δεν παρέλασε τελικά κρατώντας την ελληνική σημαία και αν' αυτού του έδωσαν...
να κρατήσει το ταμπελάκι (σ.σ. της παρηγοριάς) με το όνομα του σχολείου. 
 Πριν από 8 περίπου μέρες η LiFO είχε φιλοξενήσει την ιστορία του μικρού Αμίρ και της οικογένειάς του καθότι η κληρωτίδα είχε βγάλει το όνομά του και ο ίδιος θα γινόταν ο πρώτος Αφγανός (και μουσουλμάνος) που θα παρέλαυνε κρατώντας τη σημαία «με τα όμορφα χρώματα» όπως την είχε αποκαλέσει. Η είδηση έκανε το γύρο του ελληνικού διαδικτύου ξεκινώντας άλλη μία από αυτές τις ανούσιες αντιπαραθέσεις για το ποιος αξίζει ή δεν αξίζει, πρέπει ή δεν πρέπει να κρατάει την ελληνική σημαία.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΜΒΥΣΗΣ

Στη σημερινή μαθητική παρέλαση, ωστόσο, ο μικρός Αμίρ δεν κράτησε τελικά τη σημαία αφού αυτή δόθηκε σε έναν άλλο μαθητή του 6ου δημοτικού σχολείου Δάφνης ύστερα από νέα κλήρωση. 
  Θέλοντας να μάθω τι ακριβώς συνέβη, συναντήθηκα για λίγα λεπτά με την οικογένεια του Αμίρ το μεσημέρι του Σαββάτου σε μία μικρή πλατεία στο κέντρο της Αθήνας, κάτω από την Αχαρνών.  
 Αυτός και τα δύο μικρότερα αδέρφια του φορούσαν ακόμα τα ρούχα της παρέλασης και στα χέρια τους κρατούσαν μικρές ελληνικές σημαίες.  
 Με τη βοήθεια διερμηνέα ρώτησα τη μητέρα του, Άρεζο τι ακριβώς είχε συμβεί και γιατί ο γιος της δεν είχε κρατήσει τελικά τη σημαία.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΜΒΥΣΗΣ

Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο του Βασίλη Καψασκη, ΕΔΩ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: