17.10.17

Τρελό Βουνό...

Ολέθρια τα επίχειρα της κλιματικής αλλαγής, η οποία, εκτός από τη χλωρίδα των δασωμένων βουνών και των κατάσπαρτων κάμπων, αλλοιώνει αισθητά και την πανίδα ακόμα και στις...
χαμηλότερες κορυφές, του λεκανοπεδίου μη εξαιρουμένου. Στον Υμηττό, επί παραδείγματι, καταγράφονται παλαιόθεν τερατογενέσεις με πολυώδυνο αποτέλεσμα να παρεπιδημούν αποκρουστικά, αλλόκοτα πλάσματα που αρκετοί μπερδεύουν με ούφο. 

Μεγαλωμένος στα νότια προάστια ο Κυριάκος -επιμένω να μην αναφέρω επώνυμο, καθότι προληπτικός- αξιώθηκε εξ απαλών ονύχων τα δώρα του όρους. Εκεί έστρωναν τα αραχνοΰφαντα χράμια απ’ τα προικιά της μαμάς κι άπλωναν πάνω τους βαθιά τάπερ με καλτσούνια, ντολμάδες γιαλαντζί και πολυποίκιλες λαχταριστές λιχουδιές απ’ τα χεράκια της στα αξέχαστα οικογενειακά πικνίκ των τρυφερών του χρόνων.

Υστερότερα πήγαινε εκδρομή την τάξη ο δάσκαλος στα γλαυκά του ξάγναντα τις ξανθές μέρες του χειμώνα. Στις παρυφές του ξεμονάχιαζε τα κορίτσια την περίοδο της εφηβείας μπας και τους αποσπάσει το πρώτο φιλί. Μολονότι μετανάστευσε νωρίς στην αλλοδαπή για να αποκτήσει επίζηλα πτυχία και να χτίσει πολύφερνο βιογραφικό ουδέποτε λησμόνησε τον Υμηττό. Επιδίδεται ανελλιπώς, μετά την επιστροφή στα πάτρια, σε φυσιολατρικούς περιπάτους στα δροσερά μονοπάτια του για να ξεφύγει απ’ τη σαπίλα της ζωής είτε για να διασκεδάσει τις αλγεινές πομπές του Αδ-όνειδος και έτερων ρεμπεσκέδων συνεργατών του.

Φρύαξε κάποιο μουντό απόγευμα, εν ώρα λυτρωτικής χαλάρωσης, αντικρίζοντας φρικαλέο εξωγήινο, απότοκο προφανώς γονιδιακής τροποποίησης, να αποπλανεί ελαφρόμυαλο δεκαπεντάχρονο, συμβουλεύοντάς τον να υποβληθεί σε επέμβαση αλλαγής φύλου. Δεν χωρούσε ο νους του παρόμοια ανωμαλία, οπότε εξαπέλυσε μύδρους προς το ούφο, το οποίο ουδόλως πτοήθηκε. Σαν να μην τρέχει τίποτα πλησίασε τον εκτός εαυτού ηθικολόγο, σχεδόν τον υπνώτισε με το διαπεραστικό βλέμμα του και μεταξύ μύστακος και οδόντων στραβοκατάπιε ακατάληπτες φράσεις που ακούστηκαν σάμπως χρησμός: «Εσύ μια μέρα θα εγκατασταθείς στο Μαξίμου, φως φανάρι». Σίγουρος ο Κούλης ότι το έκφυλο ξωτικό κατέχει το διορατικό χάρισμα, γούρλωσε τα μάτια και βυθίστηκε σε ευφορικό οίστρο από τον οποίο Κύριος οίδε πότε θα απεμπλακεί.

Οι εξελίξεις έκτοτε τον ευνοούν. Δοθείσης της ευκαιρίας έθεσε υποψηφιότητα για την αρχηγία της Νου Δου, όπως άλλοτε ο μπαμπάς, και όλως περιέργως εξελέγη πανηγυρικά. Και ενώ το κόμμα είχε καταποντιστεί από τις καταστροφικές επιλογές των προκατόχων του, η θατσερική πολιτική που εφαρμόζει απαρέγκλιτα ο ΘΑλέξης επί συναπτά έτη το επανέφερε αναβαπτισμένο στην επιφάνεια, προσφέροντάς του την πρωτιά στις δημοσκοπήσεις και στον ίδιο την ηδονή να μοστράρεται ως καταλληλότερος για πρωθυπουργός. Αναζητώντας ταυτότητα φύλου ο πιτσιρικάς κατέφυγε σε ψυχίατρους φίλους του εκκολαπτόμενου κυβερνήτη. Ο Θεός κι η ψυχή τους τι του συνέστησαν. Μέχρι στιγμής αδυνατούν, πάντως, να συνεφέρουν τον πρίγκιπα της Πειραιώς. Τελικά ο Υμηττός κρύβει ένοχα μυστικά. Δεν τον αποκαλούσαν τυχαία «Τρελό Βουνό» οι παλιοί...

Δημήτρης Νανούρης

Δεν υπάρχουν σχόλια: