28.10.17

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Θα κλείσω όλα τα μέσα προπαγάνδας και διαπλοκής...

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Θα κλείσω όλα τα ΜΜΕ και θα κατασχέσω τις περιουσίες όσων μας έβαλαν στα Μνημόνια
...και θα κατασχέσω τις περιουσίες όσων μας έβαλαν στα Μνημόνια...
Το δικό της πρόγραμμα διακυβέρνησης της χώρας παρουσίασε η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Κατά την...
ομιλία της στη Συνάντηση Εργασίας της Πλεύσης Ελευθερίας και των Κινημάτων που διοργανώνεται στην Αθήνα, η κ. Κωνσταντοπούλου τόνισε την ανάγκη περαιτέρω συμμετοχής των πολιτών στη δημόσια ζωή, ενώ ανακοίνωσε και τη συνεργασία του κόμματός της με την «Ανυπότακτη Γαλλία» του Ζαν Λυκ Μελανσόν.

Η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας υποστήριξε ότι «πρέπει να φτιάξουμε ένα κράτος, μια δημόσια διοίκηση καθ' εικόνα και καθ' ομοίωσιν αυτού που φανταζόμαστε ως τη δημοκρατία που υπηρετεί τους πολίτες», δίνοντας συγκεκριμένες πτυχές της κυβερνητικής της πρότασης. 

«Ο πρωθυπουργός της χώρας θα είναι και υπουργός Δικαιοσύνης και στα δικαστήρια της χώρας θα συμμετέχουν οι πολίτες σε όλα τα επίπεδα», είπε η κ. Κωνσταντοπούλου, κάνοντας ταυτόχρονα λόγο για συμμετοχή των πολιτών στις μονάδες αποκατάστασης τάξης που δεν θα είναι τα ΜΑΤ.

Αναφερόμενη στα μέσα ενημέρωσης υποσχέθηκε ότι «θα κλείσουν όλα τα μέσα προπαγάνδας και διαπλοκής, και της παλιάς και της νέας», συμπληρώνοντας ότι θα δοθούν κίνητρα για συνεργατικά εγχειρήματα πολιτών για την ενημέρωση. Τόνισε επίσης ότι θα υπάρξει «πραγματική δημόσια ενημέρωση, όχι η ντροπή της ΕΡΤ για την οποία παλέψαμε».

Επίσης, έκανε λόγο για κατάσχεση των περιουσιών των τραπεζιτών και πολιτικών προσώπων που θα κριθεί ότι συνέβαλαν στην υπαγωγή της χώρας στα μνημόνια. Υπογράμμισε, τέλος ότι θα διαγραφούν τα χρέη των νοικοκυριών και θα κρατικοποιηθούν τα θετικά στοιχεία των τραπεζών.

Στη δική του ομιλία, ο Ζαν Λυκ Μελανσόν ανακοίνωσε πως με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου ετοιμάζουν ένα φόρουμ που θα καταρτίσει και θα παρουσιάσει ένα «Σχέδιο B» για την Ευρώπη. Συμπλήρωσε ότι η ΕΚΤ θα πρέπει «να εξαγοράσει όλους τους τίτλους, όλα τα ομόλογα, όλο το δημόσιο χρέος των χωρών της Ε.Ε».

Αναφερόμενος ειδικότερα στην Ε.Ε., υποστήριξε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση «όπως έχει εξελιχθεί, απαγορεύει την κοινωνική και οικονομική εναρμόνιση. Επιβάλλει τον γενικευμένο ανταγωνισμό που γεννάει τη βία μέσα στις χώρες και ανάμεσα στις χώρες. Ως έχει σήμερα, η Ε.Ε. αποτελεί παράγοντα βίας σε πολιτικό και πολεμικό επίπεδο. Αντιπαρατίθενται οι εργαζόμενοι, οι μεν στους δε».

Δεν υπάρχουν σχόλια: