24.10.17

Ξεκίνησε το ταξίδι της Ολυμπιακής Φλόγας...

Ξεκίνησε το ταξίδι της Ολυμπιακής Φλόγας για την Πιόνγκτσανγκ
 ...για την Πιόνγκτσανγκ.
Ολοκληρώθηκε η τελετή Αφής στην Αρχαία Ολυμπία (BINTEO)...
Η Ολυμπιακή Φλόγα ξεκίνησε σήμερα το μακρύ ταξίδι της από την Αρχαία Ολυμπία για να καταλήξει στην Πιόνγκτσανγκ της Ν. Κορέας, όπου...
πρόκειται να διεξαχθούν οι 23οι χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες το 2018.


Αν και η συννεφιά και η σύντομη βροχούλα επιβεβαίωσαν τους φόβους των διοργανωτών ότι η πρωθιέρεια, Κατερίνα Λέχου, δεν θα μπορούσε να ανάψει την πρώτη δάδα με τις ακτίνες του ηλίου και τη βοήθεια του κοίλου κατόπτρου, η διαδικασία ολοκληρώθηκε κανονικά.

Για την τελετή της «Αφής» επιστρατεύθηκε η αναπληρωματική φλόγα που είχε διατηρηθεί από την χθεσινή «τελευταία» πρόβα και έτσι η λαμπαδηδρομία ξεκίνησε χωρίς κανένα πρόβλημα.
Μετά την τελετή της Αφής, η πρωθιέρεια κατευθύνθηκε στο Στάδιο, μεταφέροντας τη φλόγα με τη συνοδεία των ιερειών.



Εκεί, άναψε τη δάδα του πρώτου δρομέα, Απόστολου Αγγέλη, που πήγε μέχρι το Μνημείο Πιερ ντε Κουμπερτέν, εκεί όπου έδωσε τη Φλόγα στον παλαίμαχο ποδοσφαιριστή της εθνικής ομάδας της Νοτίου Κορέας, Παρκ Γι-Σουνγκ.

Η λαμπαδηδρομία ξεκίνησε το ταξίδι της ώστε να φτάσει στον τελικό της προορισμό για τους 23ους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες “Πιόνγκτσανγκ 2018”.

Η πορεία της Φλόγας

Την τελετή της Αφής παρακολούθησαν, μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ο πρωθυπουργός της Νοτίου Κορέας Νακ Γιον Λι, ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Τόμας Μπαχ, ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης και μέλη της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής.

Το σύμβολο του Ολυμπισμού θα διανύσει συνολικά -επί ελληνικού εδάφους- 2.129χλμ πριν καταλήξει στις 30 Οκτωβρίου στην Ακρόπολη.

Στη λαμπαδηδρομία θα μετάσχουν 505 λαμπαδηδρόμοι και συνολικά θα πραγματοποιηθούν 36 τελετές υποδοχής σε 20 Δήμους επί οκτώ ημέρες.

Η τελετή παράδοσης στην Οργανωτική Επιτροπή «Πιόνγκτσανγκ 2018» θα πραγματοποιηθεί στο Παναθηναϊκό στάδιο στις 31 Οκτωβρίου στις 11 το πρωί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: