31.10.17

«Σοβαρό τρομοκρατικό χτύπημα» απετράπη στη Γερμανία...


Η σύλληψη του 19χρονου Σύρου Γιαμέν Α. που έγινε νωρίς σήμερα το πρωί στο Σβερίν της Δ. Πομερανίας-Μεκλεμβούργου από τις ειδικές δυνάμεις της γερμανικής αστυνομίας απέτρεψε ένα...
«σοβαρό τρομοκρατικό χτύπημα», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Τόμας Ντε Μεζιέρ επαινώντας τις υπηρεσίες που κατέστησαν εφικτή την σύλληψη.

Σε ό,τι αφορά τη συνεχιζόμενη απειλή της ισλαμιστικής τρομοκρατίας, οι δυνάμεις ασφαλείας θα δράσουν «με αποφασιστικότητα και συνέπεια όταν είναι απαραίτητο», δήλωσε ο κ. Ντε Μεζιέρ.

Νωρίτερα είχε γίνει γνωστό από εκπρόσωπο της Εισαγγελίας ότι ο νεαρός Σύρος σχεδίαζε βομβιστική επίθεση, ενώ είχε προμηθευτεί χημικά για την κατασκευή της βόμβας από το Διαδίκτυο και είχε επικοινωνία με κάποιον τον οποίο αποκαλούσε «Στρατιώτη του Χαλιφάτου», όπως ονομάζονται συνήθως οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο στόχος της σχεδιαζόμενης επίθεσης παραμένει ασαφής, αλλά ο συλληφθείς, τον οποίον οι Αρχές παρακολουθούσαν εδώ και καιρό, είχε επισκεφθεί πολλές φορές πρόσφατα το Αμβούργο. Επιπλέον, στόχευε να προκαλέσει χτύπημα με όσο το δυνατόν περισσότερα θύματα. Σύμφωνα με τις αρμόδιες υπηρεσίες, ο Γιαμάν Α. σκόπευε να δράσει μόνος...

Δεν υπάρχουν σχόλια: