21.9.17

Ο Τραμπ προαναγγέλλει νέες κυρώσεις...

κατά της Β. Κορέας...

Σταθερά στο στόχαστρο του Αμερικανού προέδρου βρίσκεται η Βόρεια Κορέα.

Μόλις δύο ημέρες μετά...

την ομιλία του στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, κατά την οποία απείλησε τη Βόρεια Κορέα με ολοσχερή καταστροφή, ο Ντόναλντ Τραμπ επανήλθε, προαναγγέλλοντας νέες κυρώσεις κατά του ασιατικού κράτους.

«Θα επιβάλουμε περισσότερες κυρώσεις στη Βόρεια Κορέα» είπε ο Αμερικανός πρόεδρος, με υψηλόβαθμο αξιωματούχο των ΗΠΑ να σημειώνει ότι ο Τραμπ θα προβεί σε ανακοίνωση σχετικά με την Πιονγκγιάνγκ κατά τη διάρκεια του γεύματος που θα έχει με τον πρόεδρο της Νότιας Κορέας Μουν Τζε-ιν και τον πρωθυπουργό της Ιαπωνίας Σίνζο Άμπε. Άλλος αξιωματούχος δήλωσε ότι η ανακοίνωση θα αφορά σε κυρώσεις εις βάρος της Β. Κορέας, αλλά όχι τον πετρελαϊκό τομέα.

Εξάλλου, ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Στίβεν Μνούτσιν (το υπουργείο του είναι αρμόδιο για την επιβολή οικονομικών κυρώσεων) θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στις 15.00, τοπική ώρα (22.00 ώρα Ελλάδας) ενώ μιάμιση ώρα αργότερα θα ενημερώσει τους δημοσιογράφους και η πρεσβευτής των ΗΠΑ στον ΟΗΕ, Νίκι Χέιλι.

Υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της πρώτης ομιλίας του ενώπιον των Ηνωμένων Εθνών, ο Αμερικανός πρόεδρος προειδοποίησε την ασιατική χώρα ότι θα την καταστρέψει «ολοσχερώς», εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες αναγκαστούν να υπερασπιστούν τον εαυτό τους ή τους συμμάχους τους από την επιθετικότητα της Β. Κορέας. Μάλιστα, ο Τραμπ αποκάλεσε τον Βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν ως «rocket man» (πυραυλάνθρωπο), λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ο rocket man βρίσκεται σε αποστολή αυτοκτονίας του ιδίου και του καθεστώτος του».
«Απειλείται η επιβίωση των παιδιών»

Σε κίνδυνο βρίσκεται η επιβίωση των παιδιών στη Βόρεια Κορέα, όπως υποστήριξε ο Χαν Τάε Σονγκ, πρεσβευτής της Πιονγκγιάνγκ στην έδρα του ΟΗΕ στη Γενεύη, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του σε ακροαματική συνεδρίαση της Επιτροπής του διεθνούς Οργανισμού για τα Δικαιώματα του Παιδιού.

Όπως υποστήριξε, η κατάσταση στη χώρα έχει επιδεινωθεί εξαιτίας των κυρώσεων που έχουν επιβληθεί, οι οποίες εμποδίζουν την παραγωγή διατροφικών αγαθών για τα παιδιά και την προμήθεια σχολικών βιβλίων...


efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: