21.9.17

Επέκταση συνεργασίας Ελλάδας-Κίνας στον ραδιοτηλεοπτικό τομέα...

Τη διεύρυνση της συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Κίνας στον τομέα των ραδιοτηλεοπτικών μέσων συζήτησαν αντιπροσωπείες του...
γαλλόφωνου δικτύου της Κεντρικής Κινεζικής Τηλεόρασης (CCTV) και της Κινεζικής Διεθνούς Ραδιοφωνίας (CRI) στο υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής με τον γενικό γραμματέα Ενημέρωσης Λευτέρη Κρέτσο και στελέχη της ΕΡΤ.

Για την Ελλάδα η Κίνα αποτελεί στρατηγικό εταίρο όχι μόνο για οικονομικούς λόγους αλλά και λόγω του πολιτιστικού βάθους των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών επισήμανε ο Λ. Κρέτσος., Σημείωσε μάλιστα ότι τα ΜΜΕ αποτελούν προνομιακό χώρο για «περαιτέρω εμβάθυνση των σχέσεων αυτών, τονίζοντας το ρόλο της δημόσιας τηλεόρασης, ως γέφυρας για την αμοιβαία κατανόηση μεταξύ των δύο λαών».

Στους σχεδιασμούς για την υλοποίηση ντοκιμαντέρ για τις σχέσεις του Βυζαντίου με την Κίνα της εποχής εκείνης αναφέρθηκαν τα στελέχη του CCTV και της ΕΡΤ. Πρόκειται για συμπαραγωγή ΕΡΤ και CCTV, που έρχεται να επισφραγίσει  το Μνημόνιο Συνεργασίας το οποίο υπεγράφη από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, κατά την επίσκεψή του στο Πεκίνο, τον Ιούλιο 2016.

Στην επόμενη συνάντηση με τα στελέχη του CRI, επισημάνθηκε η ανάγκη να επεκταθεί η  συνεργασία που υπάρχει μεταξύ δημόσιων τηλεοράσεων και πρακτορείων ειδήσεων των δύο χωρών και στον τομέα του ραδιοφώνου, μέσω της ανταλλαγής τεχνολογίας αλλά και τεχνογνωσίας, την προβολή του πολιτισμού (π.χ. μουσική), την αποθήκευση, φύλαξη και ψηφιοποίηση περιεχομένου. Γι αυτό και συμφωνήθηκε η προώθηση ενός Μνημονίου Συνεργασίας στον ραδιοφωνικό τομέα και η σύσταση ομάδων εργασίας  που θα συγκεκριμενοποιήσουν τις προτάσεις συνεργασίας...


efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: