21.9.17

Στο εδώλιο το κίνημα κατά της εξόρυξης χρυσού...

Στην αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης εξελίσσεται η δίκη κατοίκων της περιοχής των...
Σκουριών -μελών του κινήματος κατά της εξόρυξης χρυσού- που κατηγορούνται, ύστερα από μηνυτήρια αναφορά του τότε δημάρχου Χρήστου Πάχτα, για επεισόδια που έγιναν το Μάρτιο του 2012 στο δημαρχείο Αριστοτέλη.

Η υπόθεση κρατήθηκε χθες για να εξεταστεί σήμερα καθώς το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης δίκασε άλλη υπόθεση που βρισκόταν στο έκθεμα του ίδιου δικαστηρίου.

Υπό αυτές τις συνθήκες γνωστοποιήθηκε στους παράγοντες της δίκης να προσέλθουν σήμερα το πρωί στην ίδια αίθουσα για την έναρξη της διαδικασίας.

Έξω από τα δικαστήρια Θεσσαλονίκης πραγματοποιούν συγκέντρωση συμπαράστασης μέλη της « ανοιχτής συνέλευσης αλληλεγγύης στους αγωνιζόμενους διωκόμενους ενάντια στην εξόρυξη χρυσού».
Αναβολή για την υπόθεση «Λάκκου Καρατζά»

Για σήμερα είχε προσδιοριστεί ακόμη μία δίκη που συνδέεται με αντιδράσεις κατοίκων της ΒΑ Χαλκιδικής για την επένδυση χρυσού στην περιοχή.

Ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης βρέθηκαν 26 κατηγορούμενοι για την υπόθεση του «Λάκκου Καρατζά», η οποία αφορά μαζική κινητοποίηση που πραγματοποιήθηκε το Μάιο του 2013 και κατέληξε σε επεισόδια με αστυνομικές δυνάμεις.

Ωστόσο η δίκη πήρε αναβολή για τις 10 Μαΐου 2018...


efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: