21.9.17

Η «Μαρία» προκάλεσε γενικό μπλακ άουτ...


Με σφοδρούς ανέμους που κινούνταν με 250 χλμ./ώρα ο τυφώνας «Μαρία» πέρασε από...
το Πουέρτο Ρίκο αφήνοντας πίσω του έναν νεκρό, προκαλώντας εκτεταμένες ζημιές, πλημμύρες και αφήνοντας όλο το νησί χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα.

Οι τηλεπικοινωνίες έχουν διακοπεί σε πολλά μέρη, ενώ ο μεγάλος κίνδυνος προέρχεται πλέον από τις εκτεταμένες πλημμύρες.

«Αν μπορείτε πηγαίνετε προς τα υψώματα ΤΩΡΑ», προειδοποιούσε το πρωί η μετεωρολογική υπηρεσία του νησιού των 3,4 εκατ. κατοίκων, κάνοντας λόγο για «καταστροφικές πλημμύρες» και κίνδυνο κατολισθήσεων, ενώ η βροχόπτωση αναμένεται να φτάσει τα 50 με 76 εκατοστά έως την Παρασκευή.

Ο κυβερνήτης του Πουέρτο Ρίκο, Ρικάρντο Ροσέλο, δήλωσε ότι ο άνδρας που σκοτώθηκε χτυπήθηκε από ένα κομμάτι ξύλου στο κεφάλι.

«Πρόκειται για μια μεγάλη καταστροφή», πρόσθεσε ο ίδιος και εξήγησε ότι πρόκειται «για την πιο καταστροφική καταιγίδα που έχει γνωρίσει ποτέ το νησί εδώ και έναν αιώνα».


Αν και έχει υποβαθμιστεί στην κατηγορία 3, η «Μαρία» αναμένεται να ενισχυθεί καθώς κατευθύνεται προς τα νησιά Τερκς και Κάικος στις νοτιοανατολικές Μπαχάμες αργότερα σήμερα.

Το Σαββατοκύριακο πρόκειται να κινηθεί στον Ατλαντικό Ωκεανό το Σαββατοκύριακο, ωστόσο δεν υπάρχουν ακόμη ενδείξεις αν θα πλήξει τις ηπειρωτικές ΗΠΑ.

Ήδη η Καραϊβική μετρά δέκα νεκρούς καθώς η «Μαρία» είναι ο δεύτερος κυκλώνας που περνά από την περιοχή μέσα σ' έναν μήνα...



efsyn.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: