30.9.17

Μιλώντας για «αποκαλύψεις»...


Η «αποκαλυπτική» δημοσιογραφία της σπίλωσης είναι διαχρονικό φαινόμενο που ήρθε για να μείνει! Το ερώτημα είναι γιατί εκείνοι που κρεμάστηκαν κάποτε στα μανταλάκια, τώρα κάνουν...
ότι δεν βλέπουν και απλώς βολεύονται στον βωμό της εξυπηρέτησης των πολιτικών τους επιδιώξεων. 

Η ρόδα όμως γυρίζει και από το ναυάγιο στη Σαντορίνη φτάσαμε στο ναυάγιο του Σαρωνικού με τα ίδια πρωτοσέλιδα. Τότε ο Μ. Κεφαλογιάννης «έπινε τσικουδιές στην Κρήτη», τώρα ο Π. Κουρουμπλής «έκανε βόλτες χωρίς σχέδιο». 



Η Ντόρα Μπακογιάννη κρεμάστηκε στα μανταλάκια όταν ως ΥΠΕΞ με VIP ιδιωτική πτήση πήγε σε πάρτι στη Μύκονο λίγο μετά το πρώτο κύμα των φονικών πυρκαγιών του 2007, ενώ ο Πάνος Καμμένος ως ΥΠΕΘΑ κρεμάστηκε σε παρόμοια μανταλάκια επειδή μετά τα επίμαχα τηλεφωνήματα εμφανίστηκε σε καζίνο και πλήρωσε με μετρητά (!) -και όχι με κάρτα- 2.000 λίρες στο ξενοδοχείο όπου έμεινε. 



Όμως την ώρα που οι «αποκαλύψεις» συνεχίζονται, οι αναγνώστες, οι ακροατές και οι τηλεθεατές μειώνονται μια και κάθε πολίτης μαθαίνει σιγά σιγά να κρίνει την κάθε πράξη από το αποτέλεσμά της και όχι από το φανατισμένο πρωτοσέλιδο ή το στρατευμένο ραδιόφωνο ή την τηλεοπτική προπαγάνδα.

Κι εδώ ίσως είναι και η μόνη θετική διάσταση του συγκεκριμένου είδους δημοσιογραφίας, πράγμα που φάνηκε και αποτυπώθηκε με διάφορους τρόπους καθαρά τα τελευταία χρόνια.


Α.Ψ.

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: