21.9.17

Ικανοποιημένοι οι οδηγοί ταξί...

...από τη συνάντηση με τους Αλέξη Τσίπρα και Χρήστο Σπίρτζη...

Την ερχόμενη εβδομάδα στην Βουλή το νομοσχέδιο που αφορά τα ταξί και τις εφαρμογές...

Τον πρωθυπουργό συνάντησε χθες το απόγευμα, παρουσία του υπουργού Μεταφορών Χρήστου Σπίρτζη, ο...
πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ταξί Θύμιος Λυμπερόπουλος. Ο κ. Σπίρτζης ενημέρωσε τον πρωθυπουργό για τις λεπτομέρειες του νομοσχεδίου που αφορά τα ταξί και τις εφαρμογές, το οποίο θα κατατεθεί την ερχόμενη εβδομάδα στην Βουλή.

Ο κ. Λυμπερόπουλος εξήγησε στον πρωθυπουργό την κατάσταση που επικρατεί στον κλάδο των αυτοκινητιστών ταξί, τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει καθώς και τον αθέμιτο ανταγωνισμό που υφίσταται από την Uber και τις εταιρίες ενοικιαζομένων με οδηγό.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ταξί στην ανακοίνωσή του εκφράζει δημόσια την ικανοποίησή του, «όχι μόνο γι' αυτή τη συνάντηση (άλλωστε πρώτη φορά ο πρωθυπουργός της χώρας ασχολήθηκε προσωπικά με ένα τόσο σοβαρό, κλαδικό μεν ζήτημα, αλλά με εθνικές -οικονομικά- προεκτάσεις), αλλά κυρίως για την κατανόηση που έδειξαν τόσο ο πρωθυπουργός όσο και ο υπουργός Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης στα προβλήματα του κλάδου μας».


Θυμίζουμε το τελευταίο διάστημα, οι γαλάζιοι συνδικαλιστές είναι «στα κεραμίδια» εναντίον της ΝΔ λόγω της πλήρης ταύτισης ηγετικών στελεχών με τα συμφέροντα της Uber. O ίδιος ο Θ. Λυμπερόπουλος εξαπέλυσε πρόσφατα μύδρους για τη σχέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης με την πολυεθνική εταιρεία.

«Στην Ελλάδα σαφέστατα λειτουργεί παράνομα. Αστική μεταφορά το ευρωπαϊκό Δίκαιο με την Οδηγία που έχει, εξαιρούνται κάθε απελευθέρωσης τρία επαγγέλματα, τα αστικά λεωφορεία, τα ασθενοφόρα και τα ταξί, είναι το ευρωπαϊκό Δίκαιο», τόνιζε μιλώντα στο «Κόκκινο» στις 2 Αυγούστου. «Ο Γενικός Εισαγγελέας έβγαλε μία απόφαση για τη Γαλλία και την Ισπανία, όπου είχαν τελεσιδικήσει οι υποθέσεις υπέρ των ΤΑΞΙ και είχαν επιβάλλει και ποινές στην Uber (στη Γαλλία αποζημίωση 1,5 εκατ. ευρώ υπέρ της Ομοσποσπονδίας των ΤΑΞΙ, στην Ισπανία ότι για κάθε ΙΧ που δουλεύει με την Uber πρόστιμο 6.000 ευρώ και 600 ευρώ σε κάθε πελάτη, που γίνεται συναυτουργός της φοροδιαφυγής)».

Όπως είπε, «προσέφυγε η Πανευρωπαϊκή Ομοσπονδία ΤΑΞΙ στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο και ο Γενικός Εισαγγελέας έβγαλε πρόταση και για τη Γαλλία και για την Ισπανία, ότι πρόκειται για αστική μεταφορά, που δεν έχει σχέση με την Κοινωνία της Πληροφορίας. Εμείς ως χώρα ... κάναμε μία πρόταση στην Πανευρωπαϊκή Ομοσπονδία, για να καταλάβουν και οι συνδικαλίστές της Ευρώπης ότι δεν είναι το να γίνουμε ανταγωνιστές των ΙΧ ... ότι πρέπει η κάθε χώρα να επιβάλλει το νόμο και να φορολογείται η κάθε εργασία που γίνεται. Από την άλλη, πρέπει να δουλεύουν τα νόμιμα αυτοκίνητα».

Τελικά, η Uber «έφυγε από την Ισπανία, τη Γαλλία, τη Δανία, το Βέλγιο, τη Ρουμανία, την Ουγγαρία, την Φιλανδία, περισσότερη από τη μισή Γερμανία (που έχει κρατίδια και εκκρεμούν και άλλες δίκες) ... η απόφαση που θα βγάλει το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο θα είναι καταπέλτης».
Ο ρόλος Μητσοτάκη, Χατζηδάκη, Ντόρας και... Καΐλή

Ο κ. Λυμπερόπουλος αναφέρθηκε και στο ρόλο που έπαιξε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ στην είσοδο τη Uber στην Ελλάδα. «Στη χώρα μας ήρθαν το 2014, προσπάθησαν να μπουν στην αγορά, έκαναν παρεμβάσεις, έπιασαν ανθρώπους, ήθελαν να χρηματίσουν για να βάλουν μέσα την εφαρμογή ... μιλάμε για λαμόγια. Η άποψή τους ήταν ότι "αν δεν τα πάρετε εσείς, θα τα πάρουν οι κυβερνήσεις, εμείς αλλάζουμε κυβερνήσεις". Τους εξυπηρέτησε η "εργαλειοθήκη" του Χατζηδάκη σε τέτοιο βαθμό, που άφησε μη εφαρμοστικούς νόμους, για τα ΙΧ να δουλεύουν υπό συγκεκριμένους όρους και να κάνουν μεταφορές. Δεν άφησαν τότε τον υφυπουργό Μεταφορών Μιχ. Παπαδόπουλο να φτιάξει εφαρμοστικούς νόμους. Η πηγή του κακού, με προσχεδιασμένη εισαγωγή της Uber στη χώρα μας, ήταν από τον Κωστή τον Χατζηδάκη».

«Από κει και ύστερα, έχουμε Κυρηνάκη, Μητσοτάκη και Ντόρα να κάνουν επαφές με το γενικό διευθυντή της Uber, να βγαίνουν και να λένε δημόσια "γιατί να μην δουλέψει και το ΙΧ να βγάλει ένα μεροκαματάκι' και την αποκορύφωση από πλευράς ΠΑΣΟΚ, να πηγαίνει η Καΐλή στην ΕΕ και να απαιτεί από το Ευρωκοινοβούλιο να βγάλει Οδηγία να αφήσουν ελεύθερη την Uber με τα ΙΧ, την παράνομη εταιρεία της διαπλοκής, που κλέβει τους πόρους από κάθε χώρα, να δουλέψει. Αυτά τα πράγματα δεν έχουν ξαναγίνει στη χώρα, να λένε "έλα να καταργήσουμε μία κοινωνική ομάδα και να βάλουμε κάποιους παράνομους, που κλέβουν την ίδια τη χώρα"», όπως είπε.

Μάλιστα, σε άλλο σημείο της συνέντευξής του, είπε χαρακτηριστικά ότι «αν ήθελαν να διεκδικήσουν την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, πρέπει να αλλάξουν όνομα, καταστατικό και να πουν στους πολίτες "εμείς είμαστε υπέρ των πολυεθνικών, της καρτελοποίησης, του ιδιωτικού μονοπωλίου" ... αν θα έλεγα σε προσωπικό επίπεδο τι λένε μεταξύ τους για μένα, θα έπρεπε να γίνω λαχαναγορίτης, με την καλή έννοια»...


left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: