22.8.17

Τι δείχνουν τα «δεδομένα» για Ριέκα-Ολυμπιακό!...

Τι δείχνουν τα «δεδομένα» για Ριέκα-Ολυμπιακό!
Ποια είναι τα δεδομένα του αγώνα του Ολυμπιακού στη Ριέκα; 

***Κατ΄ αρχάς, ο Ολυμπιακός πάει για...
δυο αποτελέσματα (νίκη, ισοπαλία), ενώ η Ριέκα για ένα (νίκη και δη με 1-0 η, με δύο και πάνω γκολ διαφορά). Τον Ολυμπιακό τον βολεύει και ήττα με 2-3 κλπ. Παράταση θα έχει το ματς, αν λήξει 2-1 όπως στο Καραϊσκάκη. Να θυμίσω ότι ο Ολυμπιακός και πέρσι (με Αρόουκα) και πρόπερσι (με Άντερλεχτ) είχε πάει παιχνίδια στην παράταση, αλλά και τα δύο στο Καραϊσκάκη, με αποκλεισμό και πρόκριση αντίστοιχα. 

***Η Ριέκα στο γήπεδο της δεν χάνει. Στα 16 παιχνίδια που έχει δώσει μέσα στην Κροατία εδώ και μία δεκαετία, έχει εννιά νίκες (μεταξύ άλλων επί Στουτγκάρδης και Φέγενορντ), έξι ισοπαλίες και μία ήττα, σε ματς μαγική εικόνα, 0-3 από την Άμπερντιν πρόπερσι (οι τελικές ήταν 12-4 και τα κόρνερ 9-3 για τη Ριέκα, που είχε και δοκάρι). Γενικά η Ριέκα είναι τόσο δυσκολοκατάβλητη ομάδα, που ο Ολυμπιακός την περασμένη εβδομάδα την υποχρέωσε στην πρώτη της ήττα μετά από 10 εκτός έδρας προκριματικά ευρωπαϊκά παιχνίδια στα οποία ήταν αήττητη. Ήττα που ήρθε στο 93’! 

***Ο Ολυμπιακός εκτός έδρας τα τελευταία χρόνια έχει κάνει σπουδαία αποτελέσματα, συνήθως μάλιστα με θεαματικά σκορ (Άρσεναλ 3-2, Άντερλεχτ 3-0, Οσμάνλισπορ 3-0, Παρτίζαν 3-1), αλλά κι έχει κι αποκλεισμούς με θεαματικά σκορ (0-3 από Γιουνάϊτεντ, 1-4 από Μπεσίκτας, 0-3 από Λεβάντε). Γενικά πλέον είναι πολύ πιο εύκολος στο διπλό (1-0 σε Γιανγκ Μπόϊς, Αρόουκα, Ντινάμο Ζάγκρεμπ, Μέταλιστ, Ρούμπιν, Μαρσέϊγ και 2-1 τη Μονπελιέ), αλλά έχει κι ήττες 0-1 που του κόστισαν αποκλεισμούς από Μπερ Σέβα, Άντερλεχτ, Μακάμπι. 

***Όταν στο παρελθόν κέρδισε 2-1 το πρώτο ματς σε φάση νοκ άουτ είχε παλιότερα πρόκριση επί της πολωνικής Ζαγκλέμπιε και της Κάλιαρι κι αποκλεισμό από τη Λέφσκι (πριν το 1980) και πιο πρόσφατα πρόκριση επί της Ανόρθωσης κι αποκλεισμό από τη Μακάμπι Τελ Αβίβ. 

***Ο Χάσι στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ έχει πάντοτε τα ίδια θετικά αποτελέσματα και τέσσερις προκρίσεις στις τέσσερις προσπάθειες: νίκη κι ισοπαλία τόσο με τη Λέγκια (εναντίον Ζρινίσκι, Τρέντσιν, Ντάνταλκ), όσο και με τον Ολυμπιακό (Παρτίζαν)!!! Αν διατηρηθεί αυτό το απίστευτο σερί, απόψε θα φέρει ισοπαλία και θα περάσει! Όπως τότε, το 1998, στο Ζάγκρεμπ… 

***Ο αντίπαλος προπονητής, ο Σλοβένος Κεκ, έχει κάνει τη μεγαλύτερη πρόκριση της καριέρας του (πηγαίνοντας με την Σλοβενία στο Μουντιάλ αποκλείοντας τη Ρωσία), με 1-0 στη ρεβάνς ήττας 1-2 στο πρώτο εκτός έδρας ματς. 

***Ο Ολυμπιακός, χωρίς να έχει κάποιον συγκεκριμένο σκόρερ, βάζει γκολ με ευκολία στο ξεκίνημα της σεζόν, αλλά και δεν μπορεί σε κανένα να κρατήσει το μηδέν (4-1, 3-1, 2-1, 2-2). Ενδεικτικό ότι στο Βελιγράδι έκανε το 0-1 στο 6’ κι ισοφαρίστηκε στο 11’, εδώ με την Παρτίζαν έκανε το 1-0 στο 21’ κι ισοφαρίστηκε στο 33’ και με τη Λάρισα έκανε το 2-0 στο 67’ και δέχθηκε το 2-1 στο 71’! Δηλαδή, πολύ συχνά δεν κρατάει το υπέρ του σκορ ούτε πέντε-δέκα λεπτά. 

***Εδώ και πολλά χρόνια ο Ολυμπιακός έχει χτίσει καλή παράδοση με τις ομάδες από τα Βαλκάνια.Έχει αποκλείσει δύο φορές την Ντινάμο Ζάγκρεμπ, μία την Παρτίζαν και στις αρχές της δεκαετίας του ’90 τη Ραντ, την Φλαμουρτάρι, την Μπότεφ, την Σλάβια Σόφιας και την Μάριμπορ Σλοβενίας. Με τους Τούρκους έχει προκρίσεις κι αποκλεισμούς. 

***Γενικά αυτό που εγώ βλέπω για απόψε στο κλουβί της Ριέκα είναι «αίμα και άμμος»! Κι ελπίζω να έρθει το αποτέλεσμα που βγάζουν τα περισσότερα από τα δεδομένα του αγώνα. 

***Άσχετο: πρεμιέρα του πρωταθλήματος και με το χθεσινό 1-1 στο Περιστέρι (με τον Ατρόμητο να καταρρέει μετά την απίθανη αλλαγή του Ούμπιντες και τον Απόλλωνα να ισοφαρίζει με φάουλ-δώρο του διαιτητή), είχαμε πολύ φτωχό θέαμα και μόλις 10 γκολ στα εφτά παιχνίδια και πέντε γκολ στο όγδοο, το Ολυμπιακός-Λάρισα...

sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: