14.8.17

Η φωτιά «σκέπασε» τον ήλιο...

Βαρνάβας: Η φωτιά «σκέπασε» τον ήλιο (photos) - MediaΣε απόγνωση οι κάτοικοι του Βαρνάβα μετά την πύρινη λαίλαπα που ξεκίνησε από τον Κάλαμο και έφτασε και στην περιοχή τους. Όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες ο καπνός σκέπασε ακόμη και τον...
ήλιο. 

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η φωτιά εξαπλώνεται συνεχώς και κατευθύνεται ταυτόχρονα προς το Καπανδρίτι και το Σέσι Γραμματικού. Οι προσπάθειες των δυνάμεων πυρόσβεσης εστιάζονται να «κρατηθεί» η φωτιά στο ανατολικό μέτωπο του Βαρνάβα και να μην προχωρήσει σε άλλες περιοχές και κυρίως στο Καπανδρίτι.  



Νωρίτερα η πυρκαγιά πέρασε από τον οικισμό Μετόχι ενώ πλησίασε επικίνδυνα και το στρατόπεδο του Βαρνάβα όπου όμως δεν έφτασε καθώς μεγάλο μέρος των δυνάμεων της πυροσβεστικής και του στρατού κατάφεραν να ανακόψουν την πορεία της.

Πολλές ελπίδες στηρίζονται στα εναέρια μέσα που άρχισαν ήδη με το πρώτο φως της ημέρα να κάνουν ρίψεις νερού. Οι πυκνοί καπνοί είναι ορατοί και σήμερα Δευτέρα ακόμη και από την Εύβοια.



Στον Κάλαμο το ξημέρωμα έφερε στο φως εικόνες «Αποκάλυψης» με την πύρινη λαίλαπα να έχει προκαλέσει «βιβλική» καταστροφή.









topontiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: