23.8.17

Ετοιμάζει «βαλίτσες» ο Τσίπρας...

Επενδύσεις, η ανάδειξη της μεταστροφής του οικονομικού κλίματος, η γρήγορη ολοκλήρωση της γ΄ αξιολόγησης, το ζήτημα του χρέους, αλλά και η...
ενίσχυση του ρόλου της Ελλάδας στην ευρύτερη περιοχή είναι οι λόγοι για τους οποίους ο Αλέξης Τσίπρας έχει ήδη στην ατζέντα του έναν μακρύ κατάλογο από συναντήσεις και ταξίδια μέσα στο τρίμηνο που έρχεται.

Στο τέλος του μήνα ο πρωθυπουργός θα βρεθεί και φέτος στο δείπνο των Σοσιαλιστών Ηγετών που διοργανώνει ο Αυστριακός καγκελάριος Κρίστιαν Κερν σε μια προσπάθεια του Μαξίμου να συνεχίσει τις επαφές του με τις δυνάμεις της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας, αλλά και να πιέσει τα εγχώρια κόμματα που ανήκουν σε αυτόν τον χώρο.

Πολλά έχει στηρίξει η ελληνική πλευρά στην παρουσία του Εμανουέλ Μακρόν στις 7-8 Σεπτεμβρίου στην Ελλάδα με το διήμερο πρόγραμμα παραμονής του να διαμορφώνεται μέχρι αυτή την ώρα. Ακόμα και οι σημερινές επαφές του πρωθυπουργού επικεντρώνονται στην παρουσία του Γάλλου προέδρου στην Ελλάδα.

Στις 14 Σεπτεμβρίου ο Αλέξης Τσίπρας θα ταξιδέψει στην Κέρκυρα, όπου θα πραγματοποιηθεί το πρώτο Ανώτατο Συμβούλιο Ελλάδας - Ιταλίας. Η κοινή συνεδρίαση των υπουργών των δυο χωρών για μια σειρά από ζητήματα που αφορούν τα δυο κράτη, καθώς και η συνάντηση των δυο πρωθυπουργών θεωρούνται κομβικές για τη διμερή συνεργασία.

Στις 10 Οκτωβρίου μετά την Αθήνα, τη Λισσαβόνα και τη Μαδρίτη θα πραγματοποιηθεί στην Κύπρο η 4η Ευρωμεσογειακή Σύνοδος Κορυφής.

Στις 19 με 20 Οκτωβρίου θα διεξαχθεί στις Βρυξέλλες η πρώτη Σύνοδος Κορυφής της χρονιάς, όπου ο πρωθυπουργός μετά το Eurogroup που θα έχει προηγηθεί, θα μπορέσει να αποκτήσει μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα για τη στάση των μελών της ΕΕ σχετικά με την πορεία της ελληνικής οικονομίας, τις προσπάθειες εξόδου στις αγορές και την τρίτη αξιολόγηση.

Τον Νοέμβριο με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται να πραγματοποιηθεί στο Γκέτεμποργκ η Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ για την κοινωνική Ευρώπη.

Για τις 9 με 10 Νοεμβρίου έχει ήδη προγραμματιστεί να διεξαχθεί στην Αθήνα η Ευρωαραβική διάσκεψη, η οποία διοργανώνεται από ιδιωτικούς φορείς και θα συμμετέχουν αξιωματούχοι, επιχειρηματίες και funds από τον Αραβικό κόσμο.

Την ίδια στιγμή ο δίαυλος με τις ΗΠΑ παραμένει ανοιχτός με τα διπλωματικά γραφεία των δυο χωρών να είναι σε επαφή, ενώ το αποτέλεσμα των γερμανικών εκλογών θα δρομολογήσει πιθανότατα και μια νέα συνάντηση με την Καγκελαρία μετά τον σχηματισμό κυβέρνησης.

Ο πρωθυπουργός έχει κληθεί να συμμετάσχει από την Εσθονική Προεδρία και στην Ψηφιακή Σύνοδο Κορυφής στο Ταλίν στις 29 Σεπτεμβρίου...

newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: