23.8.17

Στάση αναμονής στην Τηλέτυπος...

Θολό παραμένει το τοπίο στο Mega και μετά την έκτακτη γενική συνέλευση της περασμένης Πέμπτης. Με πρόταση της...
Elkin Holdings τοποθετήθηκαν, με ομόφωνη απόφαση των μετόχων, στο ΔΣ οι Παναγιώτης Παπανελόπουλος, Γιώργος Λύτραινας, Γιώργος Δημάκης, Μάρκος Xύτας, Παντελής Ντίλης (ο τελευταίος προήλθε από την πλευρά του Ιβάν Σαββίδη). Στη συνεδρίαση εκπροσωπήθηκαν και οι τρεις κύριοι μέτοχοι, ο Όμιλος Βαρδινογιάννη, η Άλτερ Έγκο του Βαγγέλη Μαρινάκη και η Dimera Media του Ιβάν Σαββίδη.

Η πρόταση του εκπροσώπου της Dimera να επέλθει άμεσα συμφωνία μεταξύ των μετόχων για αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου κατά 25 εκατ. ευρώ, με την αποπληρωμή των οφειλόμενων μισθών προς τους εργαζόμενους, επί της ουσίας δεν βρήκε ανταπόκριση. Έτσι οι αποφάσεις για το μέλλον του τηλεοπτικού σταθμού είναι στον αέρα, οπότε το τωρινό διοικητικό σχήμα, προς το παρόν, θα ασχολείται μόνο τις τρέχουσες ανάγκες για να συνεχίσει να λειτουργεί η Τηλέτυπος. Συγκροτήθηκε εξ ανάγκης από τη νομοθεσία, μετά τις παραιτήσεις του Σταύρου και του Παναγιώτη Ψυχάρη, του Γιώργου και του Φώτη Μπόμπολα.

 Το φαινόμενο Mega

Πάντως ο τηλεοπτικός σταθμός Mega αποτελεί φαινόμενο. Από τον Ιανουάριο του 2015 αν και εγκαταλείφθηκε από τους κύριους μετόχους του εξακολουθεί ακόμη και μέσα στον Αύγουστο να έχει σταθερό κοινό (7,5% της τηλεθέασης), με υψηλότερους μέσους όρους στις ηλικίες 15-44, και διαφημιστικά έσοδα. Δύναμή του είναι η ταινιοθήκη του, δηλαδή οι σειρές που εξακολουθούν να γοητεύουν τους θεατές. Οι τράπεζες με τη στάση τους, ενώ τα δάνεια εξυπηρετούνται από τα έσοδα που λαμβάνει η εταιρεία, έχουν καθηλώσει οικονομικά τον τηλεοπτικό σταθμό, δεσμεύοντας τους λογαριασμούς. Παρότι τα έσοδα είναι κοντά στα 40 εκατ. ευρώ ετησίως...

typologies.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: