21.8.17

Νεκρός ο δράστης της τρομοκρατικής επίθεσης...

στη Βαρκελώνη...

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, η Mossos d'Esquadra, η καταλανική αστυνομία, επιβεβαίωσε ότι άνδρες της σκότωσαν έναν άνδρα που...
φαίνεται ότι ήταν ζωσμένος με εκρηκτικά στο Σουμπιράτς.

"Ένας ύποπτος στο Σουμπιράτς είχε ζωστεί με κάτι που μοιάζει με ζώνη με εκρηκτικά. Ο ύποπτος πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε" ανέφερε η αστυνομία σε ανακοίνωσή της στο Twitter.

Σύμφωνα με την εφημερίδα La Vanguardia, μια κάτοικος της περιοχής ενημέρωσε τις αρχές για τον ύποπτο.

Στο σημείο έχουν σπεύσει πυροτεχνουργοί προκειμένου να διαπιστώσουν αν η ζώνη που φορούσε ο ύποπτος ήταν πραγματικά παγιδευμένη με εκρηκτικά ή αν ήταν ψεύτικη, όπως εκείνες που φορούσαν οι τρομοκράτες που σκοτώθηκαν τα ξημερώματα της περασμένης Παρασκευής στο Καμπρίλς. Χρησιμοποιούν ένα ρομπότ προκειμένου να πλησιάσουν με ασφάλεια στον ύποπτο.


Στους 15 οι νεκροί από την επίθεση

Ο 22χρονος Γιουνές Αμπουγιακούμπ έριξε την περασμένη Πέμπτη ένα αυτοκίνητο πάνω στο πλήθος και διέφυγε από το σημείο με τα πόδια προτού μαχαιρώσει αργότερα μέχρι θανάτου έναν άνδρα και πάρει το αυτοκίνητό του (με τον νεκρό μέσα) για να διαφύγει.

Δεκατρείς άνθρωποι σκοτώθηκαν από την επίθεση του βαν στη Ράμπλας, ενώ άλλη μία γυναίκα σκοτώθηκε σε ξεχωριστή επίθεση που φέρεται να πραγματοποίησαν ισλαμιστές μαχητές μερικές ώρες αργότερα στο παραλιακό θέρετρο Καμπρίλς.

Η αστυνομία θεωρεί τώρα πως ο απολογισμός των νεκρών από τις επιθέσεις ανέρχεται στους 15, περιλαμβανομένου του ισπανού άνδρα ο οποίος μαχαιρώθηκε στο αυτοκίνητό του ενώ προσπαθούσε να σταθμεύσει. Οι αστυνομικοί πιστεύουν πως ο Αμπουγιακούμπ πήρε το αυτοκίνητο, έπεσε πάνω σε αστυνομικούς σε ένα σημείο ελέγχου της αστυνομίας στην πόλη και στη συνέχεια εγκατέλειψε το όχημα με τον νεκρό στο εσωτερικό του.

Ο νεκρός είναι ένας άνδρας 34 ετών από τη Βιλαφράνκα ντε Πενέδες ο οποίος βρέθηκε νεκρός μέσα στο αυτοκίνητο που είχε διαφύγει από έλεγχο της αστυνομίας μερικές ώρες μετά το μακελειό στη Βαρκελόνη και το οποίο επανεμφανίστηκε στη συνέχεια κοντά στη Βαρκελόνη, στο Σαντ Ζουστ Ντεσβέμ. Οι αστυνομικοί δεν είχαν συνδέσει μέχρι τώρα το περιστατικό με τις επιθέσεις στην Καταλονία.
Αξιωματούχοι της κυβέρνησης της Καταλονίας δήλωσαν σε κοινή συνέντευξη Τύπου πως ένα άλλο περιστατικό βρισκόταν σε εξέλιξη στη Βαρκελόνη σήμερα σχετικά με ένα ύποπτο σακίδιο σε ένα λεωφορείο, όμως η αστυνομία επιβεβαίωσε αργότερα ότι επρόκειτο για λάθος συναγερμό...

Πηγή: ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: