23.8.17

Επίθεση αστυνομικών σε διαδήλωση κατά του Τραμπ...

Χρήση σπρέι πιπεριού και δακρυγόνων έκανε η αστυνομία για να διαλύσει τους διαδηλωτές που είχαν συγκεντρωθεί στο Φοίνιξ για να...
διαμαρτυρηθούν για την παρουσία του Ντόναλντ Τραμπ στην πόλη. Αυτή ήταν η πρώτη δημόσια εμφάνιση του προέδρου μετά τις δηλώσεις για το Σάρλοτσβιλ που προκάλεσαν σάλο.

Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας ισχυρίζεται ότι κάποιοι από το πλήθος άρχισαν να πετούν πέτρες και μπουκάλια εναντίον των αστυνομικών. «Η αστυνομία απάντησε με σπρέι πιπεριού στην προσπάθειά της να διαλύσει το πλήθος και να σταματήσει τις επιθέσεις», πρόσθεσε.

Η αστυνομία δεν έχει δώσει καμία εκτίμηση για τον αριθμό των διαδηλωτών, ωστόσο ΜΜΕ από την Αριζόνα κάνουν λόγο για αρκετές χιλιάδες.

Εκατοντάδες υποστηρικτές και αντίπαλοι του Τραμπ συγκεντρώθηκαν στο Φοίνιξ για την πρώτη του πολιτική συγκέντρωση που διοργανώνει μετά τον σάλο που προκάλεσαν την προηγούμενη εβδομάδα για τα επεισόδια στο Σάρλοτσβιλ της Βιρτζίνια.

Οι δύο γερουσιαστές της Πολιτείας της Αριζόνα, οι οποίοι έχουν στο παρελθόν έρθει σε αντιπαράθεση με τον Αμερικανό πρόεδρο, δεν  παρέστησαν στη συγκέντρωση.

Την ώρα που υποστηρικτές του Τραμπ εισέρχονταν στον χώρο της εκδήλωσης, διαδηλωτές είχαν συγκεντρωθεί έξω από το κτίριο και φώναζαν: «Ντροπή, ντροπή, ντροπή» και «Όχι στον Τραμπ, όχι στην Κου Κλουξ Κλαν, όχι στις φασιστικές ΗΠΑ».

Οι υποστηρικτές του Αμερικανού προέδρου απαντούσαν με συνθήματα όπως: «Χτίσε το τείχος», σε μια αναφορά στη δέσμευση του Τραμπ να χτίσει ένα τείχος στα σύνορα των ΗΠΑ με το Μεξικό...

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: