29.7.17

Παπαδημούλης: Αναγκαία για την επόμενη δεκαετία...

...η δημιουργία και εφαρμογή αναπτυξιακού προγράμματος...

Την ανάγκη να αναληφθούν πρωτοβουλίες μέχρι τον Αύγουστο του 2018 για τη δημιουργία και εφαρμογή ενός...
αναπτυξιακού προγράμματος για την επόμενη δεκαετία επισημαίνει ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης σε άρθρο του στον ευρωπαϊκό ιστότοπο «European Post».

Το πρόγραμμα αυτό, αναφέρει ο κ. Παπαδημούλης, «θα αντικαθιστά τα μνημόνια της χώρας, θα δημιουργεί συνθήκες βιώσιμης ανάπτυξης και ανταποδοτικής εργασίας, θα αξιοποιεί τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της οικονομίας μας, και θα αποκαθιστά την οικονομική σταθερότητα και την αναπτυξιακή τροχιά».

Σύμφωνα με τον ίδιο, βασικός στόχος της χώρας στην μεταμνημονιακή εποχή θα πρέπει να είναι και η προσέλκυση βιώσιμων και μακροχρόνιων επενδύσεων «που θα αξιοποιούν το ανθρώπινο δυναμικό της χώρας και θα αποκαθιστούν το κατακερματισμένο εργασιακό περιβάλλον που άφησαν πίσω τους οι κυβερνήσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ».


Προσθέτει, επίσης, πως τόσο ο διάλογος με τις περιφέρειες για την ανάπτυξη του σχεδίου της εθνικής παραγωγικής ανασυγκρότησης, όσο και η βελτίωση της δημοσίας διοίκησης, η αντιμετώπιση των κοινωνικών ανισοτήτων, η αναδιαμόρφωση του φορολογικού μείγματος, αποτελούν βασικές προτεραιότητες και στρατηγικές επιλογές.

Εκτός από τα κόμματα, ο ευρωβουλευτής καλεί στον διάλογο για το μέλλον της χώρας και την τοπική αυτοδιοίκηση, τα συνδικάτα, τις κοινωνικές ομάδες, τις συλλογικότητες και τους πολίτες «που νιώθουν ότι βρίσκονται στο περιθώριο και ότι η φωνή και οι ανησυχίες τους δεν ακούγονται».

«Η πολιτική δεν πρέπει να γεννά μίσος, αλλά όραμα, αξιοπιστία και κυρίως να επιτυγχάνει μετρήσιμα αποτελέσματα υπέρ της κοινωνίας των πολιτών», καταλήγει στο άρθρο του ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ στο ευρωκοινοβούλιο...

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: