4.7.17

Κάλλιο αργά!...

Κυριάκος Μητσοτάκης«Η Χρυσή Αυγή, κ. Τσίπρα, είναι μια αποκρουστική, νεοναζιστική οργάνωση της οποίας η συμπεριφορά όντως έχει στοιχεία εγκληματικής οργάνωσης. Καλύπτεστε;».

Η φράση ειπώθηκε από...

τον Κυριάκο Μητσοτάκη χθες στη Βουλή, στο τέλος μιας μακράς αντιπαράθεσής του με τον πρωθυπουργό.

Κάλλιο αργά παρά ποτέ, λέει ο λαός μας, καθώς η φράση αυτή θα μπορούσε να είχε ειπωθεί όταν ο Νίκος Δένδιας δέχτηκε την επίθεση των χρυσαυγιτών μέσα στη Βουλή.

Η απάντηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης ήρθε όμως ύστερα από την επιμονή του Αλέξη Τσίπρα να ξεκαθαρίσει εάν συμφωνεί με τη θέση πως η Χρυσή Αυγή «πέρα από πολιτικό κόμμα, είναι η ίδια ή παραφυάδες της εγκληματική οργάνωση».

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. υπέκυψε τελικά στην πίεση του πρωθυπουργού, αν και νωρίτερα είχε διαμηνύσει πως δεν ανακαλεί όσα είπε στην ιστοσελίδα των Βρυξελλών «Politico».

Προφανώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν δέχτηκε τη θεία επιφοίτηση, ώστε να ανακαλέσει φράσεις του, όπως «η Χρυσή Αυγή είναι σαν να μην υπάρχει» και «η βία προέρχεται σχεδόν αποκλειστικά από την Αριστερά τα τελευταία χρόνια».

Αναγκάστηκε να οπισθοχωρήσει μπροστά στην κοινωνική κατακραυγή, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η δίκη της Χρυσής Αυγής με την κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης.

Το βασικό ζητούμενο δεν είναι, πάντως, να προχωρήσει σε κάποια «μετάνοια» ο κ. Μητσοτάκης.

Το κύριο ερώτημα είναι τι ήταν εκείνο που τον παρακίνησε εξαρχής να κάνει δηλώσεις που έγιναν δεκτές από τη ναζιστική οργάνωση ως «μάννα εξ ουρανού».

Ο κ. Μητσοτάκης εξελέγη στην ηγεσία της Ν.Δ. με τη στήριξη του εκπροσώπου της ακροδεξιάς πτέρυγάς της, του Αδωνη Γεωργιάδη, τον οποίο και έχρισε αντιπρόεδρο στο κόμμα του.

Υιοθέτησε μάλιστα την πολιτική «γραμμή» του πρώην υβριστή του και βουλευτή του ΛΑΟΣ, που συνίσταται σε μίσος ενάντια στην Αριστερά, λατρεία για τους σκληρούς δανειστές και απόλυτη οπισθοχώρηση από οποιεσδήποτε προοδευτικές θέσεις σε ζητήματα δικαιωμάτων.

Φοβόμαστε πως η καθαρή θέση που υιοθέτησε τελικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τη Χρυσή Αυγή δεν θα έχει πρακτικό αποτέλεσμα, γιατί έγινε κάτω από την αυτονόητη δημοκρατική πίεση, την οποία συμμερίζεται τεράστιο τμήμα της παράταξής του.

Το μέτωπο, άλλωστε, με τον φασισμό δεν είναι απλώς ζήτημα δηλώσεων...


efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: