29.7.17

Άσυλο στη Γερμανία είχε ζητήσει ο δράστης της επίθεσης του Αμβούργου...

Άσυλο στη Γερμανία είχε ζητήσει ο δράστης της επίθεσης του Αμβούργου - MediaΟ 26χρονος άνδρας από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, που αιματοκύλησε την αγορά του Αμβούργου, είχε υποβάλει αίτηση για...
άσυλο στη Γερμανία αλλά είχε απορριφθεί.

Ο δήμαρχος του Αμβούργου, Όλαφ Σολτς, δήλωσε «οργισμένος» από το γεγονός ότι ο δράστης ήταν ένας άνθρωπος που αρχικά «ζήτησε προστασία ανάμεσά μας αλλά στη συνέχεια «έστρεψε το μίσος του εναντίον μας», ενώ τόνισε πως το περιστατικό καταδεικνύει την ανάγκη να λυθούν τα εμπόδια στις απελάσεις.

Σύμφωνα με την αστυνομία, υπήρξε ένας νεκρός, ενώ μια γυναίκα 50 ετών και τέσσερις άνδρες ηλικίας 19 έως 64 ετών τραυματίστηκαν, όλοι Γερμανοί πολίτες, ενώ τραυματίστηκε και ένας 35χρονος Τούρκος στην προσπάθειά του να σταματήσει τον δράστη.

Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν σε γερμανικά μέσα ενημέρωσης πως κατά τη διάρκεια της επίθεσης ο δράστης φώναζε «Ο Αλλάχ είναι μεγάλος».

Η Αστυνομία του Αμβούργου πραγματοποίησε έρευνα στο κέντρο φιλοξενίας όπου διέμενε ο 26χρονος, όμως προς το παρόν τα κίνητρα πίσω από το περιστατικό παραμένουν άγνωστα ενώ οι έρευνες κινούνται «προς όλες τις κατευθύνσεις».

Το γεγονός ότι ο η επίθεση διαπράχθηκε από αιτούντα άσυλο μπορεί να επαναφέρει στο προσκήνιο τη συζήτηση για την πολιτική ανοιχτών συνόρων της καγκελάριου, Άνγκελα Μέρκελ, τον πρώτο χρόνο της προσφυγικής κρίσης, ενώ η χώρα απέχει λιγότερο από δύο μήνες από τις βουλευτικές εκλογές.

Το πρόβλημα του μη επαναπατρισμού αιτούντων που έχουν απορριφθεί έχει επισημανθεί και στο παρελθόν.

Υπενθυμίζεται πως ο δράστης της τρομοκρατικής επίθεσης σε χριστουγεννιάτικη αγορά του Βερολίνου τον Δεκέμβριο, Ανίς Αμρί, είχε επίσης υποβάλει αίτηση που είχε απορριφθεί...

topontiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: