30.6.17

Ούτε τον Βασίλη Λυριτζή δεν μπορεί να αντέξει αυτός ο ΣΚΑΪ...

Οι λόγοι του διαζυγίου, οικονομικοί και πολιτικοί…

Ένας ευπρεπής και μειλίχιος δημοσιογράφος είναι ο Βασίλης Λυριτζής, εξαιρετικός στη δουλειά του και με μακρά πορεία στο χώρο. Αλλά...
από σήμερα βρίσκεται εκτός ΣΚΑΪ (μετά από 8 χρόνια) και μακριά από τον παρτενέρ του, Δημήτρη Οικονόμου (μετά από περισσότερα χρόνια). Παραιτήθηκε.

Εκτός ΣΚΑΪ και «Πρώτης Γραμμής» βρέθηκε και ο αρχισυντάκτης της εκπομπής, Στρατής Τριλίκης. Η τριάδα έσπασε, μόνο ο Οικονόμου θα συνεχίσει στο κανάλι του Φαλήρου.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι λόγοι του διαζυγίου είναι και οικονομικοί και πολιτικοί. Ούτε οι δημοσιογράφοι μπορούν να δουλεύουν με μεγάλες μειώσεις μισθών αλλά ούτε και το περιβάλλον (του ΣΚΑΪ) μπορεί να ανεχτεί φωνές κάπως, όχι πολύ, διαφορετικές. Άλλωστε ποτέ δεν... χρειάζεται ένας «αχρείαστος».

Προφανώς στον ΣΚΑΪ θέλουν μόνο έξαλλες (σε πολιτικό επίπεδο) παρουσίες. Παρατηρήστε το, δεν υπάρχει ούτε ένας δημοσιογράφος στο Φάληρο που να εκφέρει διαφορετικό πολιτικό λόγο: όλοι μα όλοι είναι της ίδιας γραμμής. Από τον Πορτοσάλτε στο Μπογδάνο και από τον Παντελή Καψή στον Γιώργο Παπαχρήστο. Και στη μέση ο Μάνος Βουλαρίνος.

Αλλά όταν ένας σταθμός πετάει στα σκουπίδια τη δημοσιογραφική δεοντολογία προκειμένου να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα του αφεντικού στα αθλητικά (Αλαφούζος-Παναθηναϊκός) γιατί να μην κάνει το ίδιο και σε άλλα, σοβαρότερα, θέματα;

Να σας πω κάτι όμως που μου κάνει τεράστια εντύπωση και βασικά, δεν θα το κρύψω, αρνητική εντύπωση; Γιατί να σπάσει έτσι ένα αχώριστο και δεμένο δίδυμο (τρίδυμο μαζί με τον Τριλίκη); Τι μπορεί να είναι πιο σημαντικό από έναν αγαπημένο σου συνεργάτη;..

Δημήτρης Κανελλόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια: