26.6.17

«Ελληνας γίνεσαι»!...

«Είμαστε όλοι αδέλφια»Μπροστά σε 15 χιλιάδες κόσμο που κατέκλυσε τις κερκίδες του ΟΑΚΑ, με γκεστ σταρ τους Χάινς, Πρίντεζη, Σερμαντίνι, αλλά και την...
παρουσία του Σοφοκλή Σχορτσανίτη (δεν έπαιξε), ολοκληρώθηκε η... παράσταση των Antentokoubros («Είμαστε όλοι αδέλφια») στην Αθήνα.

Αυτή τη φορά η Εθνική του 2005, ενισχυμένη από την Γιώργο Πρίντεζη (21 π.) ο οποίος ευστόχησε σε τρίποντα με πεταχτάρι (!), επικράτησε με 92-91 της ομάδας του Γιάννη (25 π.) και του Θανάση(27 π.), ο οποίος νίκησε τον διαγωνισμό καρφωμάτων. Ηταν το χορταστικό αποκορύφωμα ενός γεμάτου διημέρου. 

Το Σάββατο το βράδυ τα δύο αδέλφια βρέθηκαν στη «Στέγη» και συζήτησαν με την διευθύντρια Πολιτισμού του Ιδρύματος Ωνάση, Αφροδίτη Παναγιωτάκου.

Ταυτόχρονα ανακοίνωσαν την απόφαση του Ιδρύματος Ωνάση να θεσπίσει τη χορήγηση προπτυχιακής υποτροφίας «One of a Kind» για παιδιά που, αν και έχουν γεννηθεί στην Ελλάδα, δεν έχουν ακόμα εξασφαλίσει την ελληνική ιθαγένεια ή την έχουν εξασφαλίσει εντός της τελευταίας πενταετίας. 

«Γελάω πολύ, γιατί μεγάλωσα στεναχωρημένος» εξομολογήθηκε μεταξύ άλλων ο Θανάσης, σε μια κουβέντα που δεν είχε ως βάση το μπάσκετ αλλά την κοινωνική διάσταση του μεταναστευτικού ζητήματος.

«Ελληνας δεν γεννιέσαι, γίνεσαι. Δεν μπορεί να μου πει κανείς ότι δεν είμαι Ελληνας. Δεν ξέρω να κάνω κάτι άλλο. Δεν έχω πάει ποτέ στη Νιγηρία. Αγαπάω τη χώρα μου» συμπλήρωσε ο Γιάννης, ο οποίος συγκινήθηκε όταν άκουσε το τραγούδι της μητέρας του Βερόνικας και υπογράμμισε: «Θέλουμε να δείξουμε πως πολλά παιδιά μπορούν να κάνουν πολλά για την Ελλάδα, αλλά κυρίως για τον εαυτό τους. Δεν πρέπει να είσαι Αντετοκούνμπο για να πάρεις ελληνική ιθαγένεια. Θέλω να κάνω κόρες για να ενισχύσουν στο μέλλον την Εθνική Γυναικών».

Τεράστια συμμετοχή είχε και το πάρτι που προηγήθηκε του χθεσινού αγώνα, υπό την αιγίδα της NIKE...

Δεν υπάρχουν σχόλια: