26.6.17

Εισαγγελική παρέμβαση για τα σκουπίδια και στο Ηράκλειο...

Ηράκλειο κάδος σκουπιδιών στην είσοδο της πόληςΕκτάκτως στο κτίριο της εισαγγελίας Ηρακλείου κλήθηκαν το πρωί της Δευτέρας οι εμπλεκόμενοι με το θέμα των απορριμμάτων προκειμένου να...
βρεθεί τάχιστα λύση για την επικίνδυνη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στην πόλη.  Αν και τα σκουπίδια μαζεύονται από το ιστορικό κέντρο και τα κρίσιμα σημεία, εντούτοις η κατάσταση στις γειτονιές της πόλης έχει φτάσει στο απροχώρητο. 

Στη σύσκεψη συμμετέχουν ο εισαγγελέας Εφετών Ζαχαρίας Κοκκινάκης, η εισαγγελέας Πρωτοδικών Μαρία Πολιτάκη και ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Κρήτης Νίκος Καμπάνης.  Στη σύσκεψη κλήθηκαν και οι συμβασιούχοι της υπηρεσίας καθαριότητας του Δήμου Ηρακλείου αλλά και ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου Στέλιος Βοργιάς. 

Την ίδια ώρα έκτακτη σύσκεψη με τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων συγκάλεσε στο δημαρχείο ο δήμαρχος Βασίλης Λαμπρινός, με στόχο να εξεταστεί η υπάρχουσα κατάσταση με τα σκουπίδια και να αναζητηθεί διέξοδος στο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί. 

Υπενθυμίζεται πως στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι στην καθαριότητα του Δήμου Ηρακλείου αποφάσισαν ως βήμα καλής θέλησης και παρά την απεργία να καθαρίζονται τα σημεία ενδιαφέροντος της πόλης, όπως το ιστορικό κέντρο, η Κνωσός, το αρχαιολογικό μουσείο καθώς και τα Νοσοκομεία, ενώ έχει καθοριστεί προσωπικό ασφαλείας για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών.

Ωστόσο, μετά από δέκα ημέρες απεργίας η κατάσταση κρίνεται ιδιαίτερα επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία λόγω και των υψηλών θερμοκρασιών όπως επισημαίνει σε σχετική του έκθεση ο επόπτης Δημόσιας Υγείας κ. Καμπάνης...

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: