30.6.17

Κοτζιάς: Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να ζητάει όλα ή τίποτα...

«Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να ζητάει όλα ή τίποτα» διεμήνυσε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, στέλνοντας σαφές μήνυμα στην...
τουρκική πλευρά, μία μέρα μετά την αδιάλλακτη στάση της Άγκυρας στη Διάσκεψη για το Κυπριακό, στο Κραν Μοντάνα της Ελβετίας.

Κατά την άφιξή του σήμερα στον χώρο της Διεθνούς Διάσκεψης, ο κ. Κοτζιάς ανέφερε πως χθες έγινε μια προσπάθεια εκβιασμού της διαπραγμάτευσης, την οποία η ελληνική πλευρά απέτρεψε.

Πρόσθεσε ότι η διαπραγμάτευση είναι για να κάνουμε έναν συμβιβασμό που να ωφελεί όλες τις πλευρές. «Εγώ εξήγησα στους συναδέλφους μου ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά, όπως και η Ελλάδα, διαθέτει το Δίκαιο και τη δύναμη του Δικαίου, ενώ η άλλη πλευρά διαθέτει την κατοχή και το στρατό. Αυτή είναι η διαπραγμάτευση» συμπλήρωσε.

Στο Κραν Μοντανά ο ΓΓ του ΟΗΕ

Σήμερα στο Κραν Μοντανά έφτασε ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, με στόχο να δώσει μια νέα ώθηση στις συνομιλίες για την Κύπρο. Σύμφωνα με πηγή προσκείμενη στις διαπραγματεύσεις, ο Γκουτέρες πρόκειται να ζητήσει από τους ηγέτες της Κύπρου και των Τουρκοκυπρίων να λάβουν «σημαντικές και τολμηρές αποφάσεις», ώστε να καταλήξουν σε μια συμφωνία στη διάρκεια της διάσκεψης.

«Ελπίζουμε ότι ο γενικός γραμματέας θα μπορέσει να διαδραματίσει έναν ρόλο καταλύτη, ενθαρρύνοντας τα μέρη να επιλύσουν επιτέλους μια από τις τελευταίες παγωμένες συγκρούσεις στην Ευρώπη», πρόσθεσε η ίδια πηγή, μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο...


naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: