30.6.17

Η υπόθεση της Ηριάννας στην Κομισιόν...

Ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το ενδεχόμενο παραβίασης της κοινοτικής Οδηγίας 2016/343 κατέθεσε ο ευρωβουλευτής της
Λαϊκής Ενότητας, Νίκος Χουντής, με αφορμή την απόφαση καταδίκης της Ηριάννας, σε 13 χρόνια φυλάκιση, με βάση αμφίβολης ποιότητας στοιχεία.
Το...
άρθρο 6 της Οδηγίας 2016/343 αναφέρει ότι τα κράτη-μέλη οφείλουν να διασφαλίζουν ότι «…η εισαγγελική αρχή φέρει το βάρος της απόδειξης της ενοχής των υπόπτων και των κατηγορουμένων. Τούτο ισχύει με την επιφύλαξη οποιασδήποτε υποχρέωσης του δικαστή ή του αρμόδιου δικαστηρίου να αναζητούν τόσο ενοχοποιητικά όσο και απαλλακτικά στοιχεία και του δικαιώματος της υπεράσπισης να προσκομίζει αποδεικτικά στοιχεία, σύμφωνα με την ισχύουσα εθνική νομοθεσία».

Ο ευρωβουλευτής ζήτησε από την Κομισιόν να τον ενημερώσει κατά πόσο παραβιάστηκε το συγκεκριμένο άρθρο στην περίπτωση της Ηριάννας.

Με αφορμή την ερώτηση, ο Νίκος Χουντής έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Δικαστικές αποφάσεις, όπως αυτή σε βάρος της Ηριάννας που καταδικάστηκε σε 13 χρόνια φυλάκιση με αμφίβολης ποιότητας στοιχεία, προκαλούν πάντα ανεπανόρθωτες ζημιές στις ζωές των ανθρώπων και αφήνουν ένα επικίνδυνο πολιτικό και νομικό αποτύπωμα στις κοινωνίες που ζούμε.

Με αφορμή αυτή την απόφαση κατέθεσα ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, διότι πιστεύω ότι στην προκειμένη περίπτωση παραβιάζεται το τεκμήριο της αθωότητας και η δικαιοσύνη δίκασε χωρίς αξιόπιστα στοιχεία.

Ζητώ λοιπόν την αποφυλάκιση της Ηριάννας και τον σεβασμό των παραπάνω αρχών του ευρωπαϊκού δικαίου»...

info-war.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: