26.6.17

Αμηχανία...

Αποφασισμένος να «χαλάσει» τα σχέδια επικοινωνιακής αντεπίθεσης της κυβέρνησης και προσωπικά του Αλέξη Τσίπρα μετά την απόφαση του Εurogroup της 15ης Ιουνίου είναι η Ν.Δ. – και...
προσωπικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιχειρεί να ισορροπήσει ανάμεσα στην ακραία πολωτική στάση που κρατά έναντι της κυβέρνησης και στην ανάγκη να δείξει ένα μετριοπαθές και πολιτικά πολιτισμένο πολιτικό προφίλ προς την κοινωνία.

Στο πλαίσιο αυτό συχνά οι κινήσεις του και η πολιτική του δράση χαρακτηρίζονται από αμηχανία και αδυναμία αναντίστοιχη με την πόλωση που επιχειρούν τόσο τα δελτία Τύπου όσο και οι οξύτατες επιθέσεις των ηγετικών στελεχών του κόμματος.

Η επιλογή της Ν.Δ. να μην συνδράμει τον πρωθυπουργό στο επικοινωνιακό εγχείρημά του να «πουλήσει» την απόφαση του Eurogroup της 15ης Ιουνίου μάλλον δεν ήταν πολύ επιτυχής, αφού τη δημοσιότητα «έκλεψε» η κόντρα Τσίπρα - Γεννηματά, καθώς η πρόεδρος της ΔΗΣΥ πήγε αποφασισμένη να πει μπροστά στις κάμερες αυτό που ήθελε, γεγονός που προκάλεσε την έκρηξη του Μεγάρου Μαξίμου.

Αντίθετα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σε μια μάλλον χλωμή και συγκρατημένη εμφάνισή του, αρκέστηκε να πει ότι τα περί συμφωνίας θα συζητηθούν στη Βουλή, ώστε «να μάθει ο ελληνικός λαός τι πραγματικά συνέβη στην τελευταία συνεδρίαση του Eurogroup».

Χλωμή παρουσία

Από την πρώτη στιγμή που δημοσιοποιήθηκε η πρόσκληση στο Μέγαρο Μαξίμου κοινοποιήθηκε η απόφαση της ηγετικής ομάδας ότι ο πρόεδρος της Ν.Δ. δεν σκοπεύει να ενημερωθεί για τα οικονομικά, δίνοντας ραντεβού στη Βουλή.

Με τον τρόπο αυτόν όμως χάθηκε το στοιχείο του αιφνιδιασμού, αλλά, όπως λένε στην αξιωματική αντιπολίτευση, ο Μητσοτάκης προτίμησε να κινηθεί θεσμικά, να αποδεχτεί την πρόσκληση, να προσφέρει συναίνεση στα εθνικά θέματα κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για ενδεχόμενες βιαστικές και επιπόλαιες κινήσεις που μπορούν να δυναμιτίσουν τις προσπάθειες εξεύρεσης λύσης στο Κυπριακό, αλλά να παραπέμψει για τα ζητήματα της οικονομίας στη συζήτηση που πρόκειται να διεξαχθεί στη Βουλή την ερχόμενη εβδομάδα.

Με τον τρόπο αυτόν η Ν.Δ. ήθελε να εξουδετερώσει την όποια διάθεση για θριαμβολογία από πλευράς της κυβέρνησης εμμένοντας στο ότι επρόκειτο για μια μεγάλη διαπραγματευτική αποτυχία που δέσμευσε τη χώρα για 40 χρόνια. Μάλιστα στη Βουλή ο Μητσοτάκης πρόκειται να διεκτραγωδήσει τα αποτελέσματα της διαπραγμάτευσης και να ζωγραφίσει με μελανά χρώματα το άμεσο μέλλον της οικονομίας.

Οι πληροφορίες από την οδό Πειραιώς επιμένουν ότι ο Μητσοτάκης εμφανίστηκε ψυχρός και αποστασιοποιημένος στην κατ’ ιδίαν ενημέρωση από τον πρωθυπουργό σχολιάζοντας ότι δεν υπήρξε κανένα νεότερο ή αναλυτικότερο στοιχείο από ό,τι έχει ήδη δημοσιοποιηθεί από την απόφαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης. «Προσήλθε στο πλαίσιο της θεσμικής αναγκαιότητας και της ευπρέπειας στο Μέγαρο Μαξίμου και χωρίς περαιτέρω επικοινωνιακά κόλπα» είναι η αντίδραση των συνεργατών του Μητσοτάκη στη χλωμή παρουσία του...

topontiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: