26.6.17

«Όχι στους συμβασιούχους - ναι στους εργολάβους» λέει ο Μητσοτάκης...

 και καταθέτει τροπολογία για τα δεδουλευμένα τους...

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση για το θέμα των συμβασιούχων στους δήμους, εξαπέλυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και προανήγγειλε την...
κατάθεση τροπολογίας από τη ΝΔγια την καταβολή των δεδουλευμένων στους εργαζόμενους. Είπε επίσης ότι οι καταλήψεις πρέπει να σταματήσουν και το τακτικό προσωπικό των Δήμων να επιστρέψει στην εργασία του, ώστε να καθαρίσουν οι πόλεις.

Ο πρόεδρος της ΝΔ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι χειρίστηκε το θέμα με μεγάλη «ανευθυνότητα» και χωρίς να πει την «αλήθεια».

Όπως είπε ο αριθμός των συμβασιούχων αυξήθηκε αλόγιστα και οι συμβάσεις τους ανανεώνονταν διαρκώς με τρόπο αντισυνταγματικό και συμπλήρωσε ότι «πρέπει να πληρωθούν άμεσα τα δεδουλευμένα των εργαζομένων συμβασιούχων που εξαπατήθηκαν από την κυβέρνηση. Καταθέτουμε στη Βουλή σχετική τροπολογία».

«Πρέπει, όμως, να πούμε στους εργαζόμενους την αλήθεια. Δεν μπορεί να γίνει καμία μονιμοποίηση εκτός του συνταγματικού πλαισίου και των δημοσιονομικών δυνατοτήτων», υπογράμμισε επίσης.

«Πρέπει να συναφθούν νέες συμβάσεις ορισμένου χρόνου για την άμεση αντιμετώπιση της σημερινής κατάστασης, σύμφωνα πάντα με τα οριζόμενα στο Σύνταγμα. Τέλος, πρέπει να στραφούμε σε εναλλακτικές και πιο οικονομικές μορφές παροχής υπηρεσιών στον τομέα της καθαριότητας. Και αυτό μπορεί να γίνει μέσα από συμπράξεις του Δημοσίου με ιδιωτικούς φορείς, ενώ πρέπει να πριμοδοτηθεί σε αυτούς η απασχόληση όσων έχουν σχετική εργασιακή εμπειρία. Έτσι, θα προστατευθούν αυτοί που εργάζονται ήδη στον κλάδο», ήτν η πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη...

left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: