19.6.17

Η ΑΔΜΗΕ Συμμετοχών στο ταμπλό του Χρηματιστηρίου...

Χρηματιστήριο Αθηνών
Η σημερινή μέρα προβλέπεται να είναι μία από τις «ιστορικές» και πιο τρικυμιώδεις στο Χρηματιστήριο της Αθήνας επειδή ...
οι επενδυτές καλούνται να αποτιμήσουν την αξία της «νέας ΔΕΗ» που επιστρέφει στο χρηματιστηριακό ταμπλό έχοντας απογυμνωθεί από το πολυτιμότερο περιουσιακό στοιχείο της, τον ΑΔΜΗΕ, χωρίς όμως η αξία της πρώην θυγατρικής της να έχει αφαιρεθεί εκ των προτέρων από την κεφαλαιοποίηση της ΔΕΗ.

Η εταιρεία ΑΔΜΗΕ Συμμετοχών, που αντιπροσωπεύει το 51% της εταιρείας ΑΔΜΗΕ (σ.σ. το υπόλοιπο 24% ανήκει στη State Grid και το άλλο 25% στο κράτος), εισάγεται από σήμερα ως αυτόνομη επιχείρηση στο Χρηματιστήριο.

Στο άνοιγμα της συνεδρίασης, η μετοχή της ΔΕΗ χάνει κοντά στο 50% και της ΑΔΜΗΕ σημειώνει άνοδο κατά 9%. Η προσδοκώμενη συνολική αξία για το 51% της ΑΔΜΗΕ Συμμετοχών (232.000.000 μετοχές προς 2,12 ευρώ) αποτιμήθηκε στα 491 εκατ. ευρώ και ελεύθερο όριο διαπραγμάτευσης έως την Τετάρτη. Την ίδια ώρα, η διαπραγμάτευση της ΔΕΗ θα πραγματοποιείται με ελεύθερο όριο διακύμανσης και μειωμένη ονομαστική αξία κατά 2,12 ευρώ.

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: