25.6.17

Φταίει η τρόικα για τη δυσοσμία;..

Μέσα και στην τουριστική περίοδο, η εικόνα της χώρας, πλημμυρισμένης από σκουπίδια είναι από κάθε άποψη απαράδεκτη. Και για την εικόνα αυτή, οι εργαζόμενοι της τοπικής αυτοδιοίκησης που απεργούν, έχουν τη μικρότερη ευθύνη.

Το...
πρόβλημα τους είναι παλιό και σχετίζεται με τη γνωστή συνήθεια όσων κυβέρνησαν τη χώρα τα τελευταία χρόνια να κρύβουν τα προβλήματα κάτω από το χαλί. Πίσω από την αδιαφορία για την τύχη των συμβασιούχων-ομήρων κρύβεται επίσης η νεοφιλελεύθερη ιδέα παραχώρησης του έργου της συλλογής των απορριμμάτων σε ιδιώτες, έστω και αν κοστίζει στο δημόσιο περισσότερα χρήματα. Χώρια τα πολιτικά παιχνίδια που παίζουν αυτές τις μέρες, στο βάρος των δημοτών τους, δημοτικοί άρχοντες που συνδέονται με την αντιπολίτευση.

Η σημερινή κυβέρνηση είχε υποσχεθεί ότι θα ικανοποιήσει τα αιτήματα των συμβασιούχων, αλλά η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου που έκρινε αντισυνταγματική τη παράταση των συμβάσεων τους περιέπλεξε την όλη υπόθεση.

Η κυβέρνηση θα έπρεπε να περιμένει μια τέτοια απόφαση και να είχε σχεδιάσει εναλλακτικό σχέδιο, πριν σχηματιστούν βουνά από σκουπίδια στους δρόμους και τις πλατείες της χώρας. Πρέπει να βρεθεί λύση ώστε οι συμβάσεις να παραταθούν και οι εργαζόμενοι να πληρωθούν για τα δεδουλευμένα.

Στη λύση της πρόσληψης μόνιμου προσωπικού μέσω του ΑΣΕΠ πρέπει να ληφθεί υπόψιν η προϋπηρεσία στη καθαριότητα, διαφορετικά οι ήδη εργαζόμενοι θα βρεθούν σε μειονεκτική θέση στο διαγωνισμό.

Για το χάος και τη δυσοσμία δεν ευθύνονται αυτή τη φορά ούτε οι δανειστές ούτε η διαπραγμάτευση για την αξιολόγηση. Είναι η κυβέρνηση που πρέπει κάποια στιγμή να αποδείξει ότι μπορεί να χειρίζεται καλύτερα τη καθημερινότητα από τους προκατόχους της...

tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: