30.6.17

Η... κιτρινίλα έχει και όρια...

Η... κιτρινίλα έχει και όριαΗ αήθης κριτική, η κακεντρέχεια και οι εμμονές έχουν και όρια. Φυσικά όλο οι δημοσιογράφοι έχουν το δικαίωμα να...
καταθέτουν την άποψή τους και να κρίνουν ενέργειες των ανθρώπων που ασχολούνται με το κυβερνητικό έργο. Όμως στην κριτική υπάρχουν και όρια. Και είναι ανήθικο να διαστρεβλώνεται η πραγματικότητα και για λόγους πολιτικής σκοπιμότητας ή για τη δημιουργία εντυπώσεων να γράφονται πράγματα που μάλλον αφήνουν ένα άρωμα κίτρινης δημοσιογραφίας.

Κάποιοι λοιπόν έσπευσαν να διακωμωδήσουν και μάλιστα με άκομψο τρόπο ένα δελτίο τύπου που εξεδόθη από την Ομάδα της Καθημερινότητας που προσπαθεί να βρει λύσεις σε θέματα που ταλαιπωρούν τους πολίτες σχετικά με την αναβάθμιση της ιστοσελίδας kathimerinotita.gov.gr.

Με ελαφρά τη καρδία κάποιοι και με μικροψυχία σχολίασαν πως στην ενότητα που υπάρχει στο site της Καθημερινότητας σχετικά με την προστασία των παιδιών, μπορεί να ανατρέξουν οι πολίτες που αναζητούν babysitter για τα παιδιά τους.

Βεβαίως δεν μπήκαν στον κόπο να μπουν στην ιστοσελίδα και να διαπιστώσουν πως στην ενότητα «Ενημέρωση και συμβουλές για τα παιδιά» αυτό που υπάρχει είναι ο Συνήγορος του Παιδιού, το www.0-18.gr και η ιστοσελίδα www.cyberkid.gov.gr για την ασφάλεια των ανηλίκων στο διαδίκτυο.

Τώρα πως κάποιοι συνέδεσαν τις δύο παραπάνω ιστοσελίδες με το babysitting, είναι απορίας άξιο, εκτός κι αν το πάθος τους για κριτική θολώνει το μυαλό και τους οδηγεί σε διαστρέβλωση της πραγματικότητας.

Και για να μην μιλήσει κάποιος για προπαγάνδα υπέρ της κυβέρνησης, θα ήθελα να επισημάνω πως ακόμα χρειάζονται πολλές βελτιώσεις στον τρόπο λειτουργίας της Ομάδας της Καθημερινότητας που βρίσκεται υπό την εποπτεία του υπουργού Επικρατείας Αλέκου Φλαμπουράρη.

Ωστόσο ας είναι κάποιοι πιο προσεκτικοί όταν χωρίς να είναι επαρκώς ενημερωμένοι, σπεύδουν να δημιουργήσουν λάθος εντυπώσεις.

Και κάτι άλλο: Δεν τιμά κανέναν δημοσιογράφο να αναφέρεται σε έναν υπουργό και τον αποκαλεί «κυρ Αλέκο». Είναι άκομψο και δείχνει έλλειψη στοιχειώδους ευγένειας...


Της Αμαλίας Κάτζου, Πηγή newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: