30.6.17

Γιούνκερ: Είναι η τελευταία ευκαιρία...

http://avgi.gr/documents/10179/8045469/1-Juncker.jpg/07d63974-cd0c-4a26-83e7-d018cfb15ee7?t=1491431304423&imageThumbnail=3για την επανένωση της Κύπρου...

«Αυτή είναι η τελευταία ευκαιρία για την επανένωση της Κύπρου και θα κάνω ό,τι μπορώ για να συμβάλω και...
να υποστηρίξω αυτή τη διαδικασία» δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ από το Ταλίν, όπου βρίσκεται για την επίσημη έναρξη της εσθονικής Προεδρίας.

Ερωτηθείς σχετικά με την επανέναρξη των συνομιλιών για το Κυπριακό κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε από κοινού με τον πρωθυπουργό της Εσθονίας, Γιούρι Ράτας, ο Ζ.Κ. Γιούνκερ εξέφρασε την ελπίδα να υπάρξει σημαντική «πρόοδος» στις εν λόγω συνομιλίες, παρ' όλο που, όπως είπε, ο πρώτος γύρος των διαπραγματεύσεων σε αυτό το πλαίσιο «δεν ήταν πολλά υποσχόμενος».

«Είμαι πάντα διατεθειμένος να πάρω ο ίδιος το αεροπλάνο όταν πρόκειται να βοηθήσω την Ελλάδα ή την Κύπρο. Αλλά αυτήν τη φορά έπρεπε να είμαι εδώ στο Ταλίν, γι' αυτό δεν πήγα ο ίδιος» σημείωσε ο επικεφαλής της Επιτροπής.

Από την πλευρά του ο πρωθυπουργός Ράτας ανέφερε ότι σχετικά με το Κυπριακό συνάντησε ο ίδιος διμερώς με τις εμπλεκόμενες πλευρές και γνωρίζει «ως Εσθονός» πόσο «περίπλοκο» είναι αυτό το ζήτημα. «Η Κύπρος είναι ένα δυνατό μέλος της ΕΕ και είναι ευθύνη μας να βρούμε την καλύτερη δυνατή λύση. Ως πρόεδρος του Συμβουλίου θα εγείρω το ζήτημα της Τουρκίας και εκτός ΕΕ» ανέφερε...

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: