26.6.17

Άκαρπη η συνάντηση Σκουρλέτη - ΠΟΕ-ΟΤΑ...

Χωρίς αποτέλεσμα ολοκληρώθηκε η συνάντηση του υπουργού Εσωτερικών με αντιπροσωπεία της ΠΟΕ-ΟΤΑ, η οποία παρουσίασε στον υπουργό την πρότασή της για τους...
συμβασιούχους στις υπηρεσίες καθαριότητας των δήμων.

Αμέσως μετά τη συνάντηση ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Νίκος Τράκας, δήλωσε στους δημοσιογράφους: «Ο κ. Σκουρλέτης μέσα σε πέντε λεπτά απέρριψε την πρόταση και μας αποκάλεσε μαϊντανούς των καναλιών. Η κυβέρνηση θέλει να ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα. Ο υπουργός Εσωτερικών κρίνεται ανίκανος».

Προανήγγειλε, δε, τη συνέχιση των κινητοποιήσεων: «Την Πέμπτη θα κάνουμε πανελλαδική συγκέντρωση και θα πάμε στο Μαξίμου. Ζητάμε από την κυβέρνηση να δώσει λύση. Οι πολίτες είναι μαζί μας. Συνεχίζουμε τον αγώνα». 

Σύμφωνα με τους συνδικαλιστές, η πρότασή τους διασφαλίζει όλους τους παρατασιούχους στις υπηρεσίες καθαριότητας των δήμων, ακόμα κι εκείνους που είχαν απολυθεί σε έξι δήμους της χώρας και τον ΦΟΔΣΑ Κεντρικής Μακεδονίας, καθώς και αυτούς στους οποίους οι δήμαρχοι έσπευσαν τις τελευταίες μέρες να βγάλουν διαπιστευτικές πράξεις απόλυσης.

Ουσιαστικά η πρόταση της Ομοσπονδίας «πιάνει» αυτούς των οποίων οι συμβάσεις παρατάθηκαν με τη διάταξη Βερναρδάκη. Προβλέπει έναν «κλειστό» διαγωνισμό ΑΣΕΠ με αυξημένη μοριοδότηση στην προϋπηρεσία, επικαλούμενη δύο παραγράφους του άρθρου 103 του Συντάγματος.

Η αντίδραση του Πάνου Σκουρλέτη είχε προαναγγελθεί με δηλώσεις του νωρίτερα στον ρ/σ Alpha 9,89, όταν υποστήριξε ότι η πρόταση της Ομοσπονδίας «είναι εκτός τόπου και χρόνου» και «δεν οδηγεί πουθενά με βάση και τις αποφάσεις του ΣτΕ».

Όπως εξήγησε ο υπουργός, με τη νέα ρύθμιση (σ.σ. της κυβέρνησης) οι συμβασιούχοι θα συνεχίσουν να εργάζονται και θα έχουν δουλειά τρεις μήνες παραπάνω, έως τον Μάρτιο. «Αν δεν δεχθούν την πρόταση, ανοίγουν τον δρόμο στις δυνάμεις εκείνες που θέλουν να παραδώσουν την αποκομιδή των σκουπιδιών στις ιδιωτικές εταιρείες» είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Σκουρλέτης ανέφερε ότι στον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ μπορεί να υπάρξει μοριοδότηση -έπειτα από συνεννόηση με την ανεξάρτητη αρχή, όπως έχει γίνει και στο παρελθόν- ενώ είπε πως ο αριθμός των προσλήψεων μπορεί να υπερβεί τις 2.500 εφόσον προβλέπεται από τους κανονισμούς των δήμων και μπορούν να καλυφθούν από τα έσοδά τους.

Σημείωσε πως ένα τμήμα εργαζομένων έχει αναστείλει τις κινητοποιήσεις και εργάζεται ήδη στην Αθήνα, απέκλεισε το ενδεχόμενο επιστράτευσης λέγοντας πως αφενός έχει καταργηθεί ο σχετικός νόμος και αφετέρου δεν «θεωρεί ότι μπορεί να λύνονται έτσι ζητήματα» και εκτίμησε ότι τελικά οι συμβασιούχοι θα προσέλθουν και θα υπογράψουν νέες συμβάσεις και θα σταματήσουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις...

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: