19.6.17

Οι κατάρες του Ανθίμου...

Οι κατάρες του Ανθίμου και το γινάτι του Φορτσάκη
... και το γινάτι του Φορτσάκη.
Όταν το δικαίωμα στη σεξουαλική επιλογή προκαλεί εκνευρισμό στην δεξιά του Κυρίου...
Τον χορό δεν τον άνοιξε ο Άνθιμος, τον άνοιξε ο Φορτσάκης. Ο πρώην...
πρύτανης του Καποδιστριακού, αν δεν το θυμάστε, που είχε υποσχεθεί ότι θα επιβάλλει τον νόμο και την τάξη στο Πανεπιστήμιο. Εξ ου και εκτιμήθηκε σφόδρα από τους απανταχού φιλελέδες, που είδαν στο πρόσωπό του έναν άνδρα άτεγκτο και ατσάλινο. Έναν κύριο καθηγητή ικανό να πάει κόντρα στις συντεχνίες και στις αλητείες και σ’ αυτά τα βλαμμένα που επιμένουν να βγάζουν γλώσσα. Και κάπως έτσι κέρδισε την έδρα τη βουλευτική με τη Νέα Δημοκρατία, με προοπτική να αναδειχθεί στο μέλλον σε Μένιο Κουτσόγιωργα της παρατάξεως. Βλέπε το δόγμα «χύμα και τσουβαλάτα» που τόσο πιστά υπηρέτησε ο εκλιπών.

Το οποίον έχει την πλάκα του, καθότι κάπου έχει κουράσει ο Άδωνις τώρα τελευταία και κάπου έχει κουραστεί ο Δένδιας. Απαιτείται και τρίτος πόλος τσαμπουκά στα δεξιά της κεντροδεξιάς, ειδάλλως θα μας πάρουν φαλάγγι κάτι φλώροι σαν τον Κουμουτσάκο και τον Αντώναρο. Και ο πρώην πρύτανης έσπευσε να τον διεκδικήσει. Με μια τηλεοπτική του εμφάνιση, όπου πρώτα ξεσπάθωσε για τον πρεζόδρομο της Μασσαλίας (ο πρεζόδρομος της Τοσίτσα βεβαίως δεν τον απασχόλησε ποτέ γιατί ανήκε στη δικαιοδοσία του Πολυτεχνείου…) και ακολούθως έβγαλε χολή για τους αστυνομικούς που παρέστησαν στο Athens Ρride. Με δικά του λόγια:

«Τη ΔΕΛΤΑ γιατί τη διαλύσατε; Γιατί αποδυναμώνεται το ΔΙΑ; Επιτρέπεται να βλέπουμε αστυνομικούς στο gay pride; Είναι αστυνομία αυτή;»
Όπου εμείς τα λάχανα που έχουμε τελειώσει το Φυσικό και όχι τη Νομική Αθηνών (παρότι κατεβαίναμε στα δικά τους αμφιθέατρα για γκομενάκια) δικαιούμαστε να έχουμε την εξής απορία:
Λογικό είναι να μην κόβουν βόλτες αστυνομικοί σε μέρη όπου τελούνται αξιόποινες πράξεις. Ποια όμως ήταν η πράξη η αξιόποινη που έλαβε χώρα στο Athens Pride; Μπορεί να μας πληροφορήσει ο πρώην πρύτανης ή μήπως σκοπεύει να ποινικοποιήσει το δικαίωμα στη σεξουαλική επιλογή όταν έρθει εν τη βασιλεία του;

Κι αν δεν το πράξει ο Φορτσάκης, μήπως το πράξει ο Άνθιμος; Διότι ο Μητροπολίτης σκοπεύει να προχωρήσει σε αγρύπνια την Τετάρτη. Όπως είπε κι ο ίδιος:

«Η Μητρόπολις είναι και πάλι υποχρεωμένη να αντιμετωπίση ποιμαντικά και αποτρεπτικά, την δυσάρεστη, απαράδεκτη και αξιοκατάκριτη παρουσία των ομοφυλοφίλων, οι οποίοι ήδη πραγματοποίησαν αυτές τις ημέρες φεστιβάλ και παρήλασαν στη Θεσσαλονίκη μας.»
Στόχος η «περιστολή του κακού», σύμφωνα πάντα με τον Άνθιμο, και δεν ξέρω πως ακριβώς θα γίνει αυτό. Θα πέσει φωτιά εξ ουρανού στα gay bars και θα τα κάψει; Θα πάρει βελόνι κανένας αρχάγγελος και θα ράψει τα στόματα των ομοφυλόφιλών; Θα σκάσουν μύτη ακρίδες και θα μασουλήσουν τα φουστάνια των τρανς; Κι αυτές τις καταραμένες τις λεσβίες, θα τις καταπιεί το κήτος που έκανε μια χαψιά τον Ιωνά; Μπερδεμένες καταστάσεις ρε φίλε και δεν προλαβαίνω τέτοιες ώρες να ξαναδιαβάσω την Παλαιά Διαθήκη…

Αλλά είμαι ήσυχος ότι την διαβάζουν αντί για μένα οι Αρχιερείς. Όπως διαβάζουν το ποινικό οι καθηγητές της Νομικής και τα ξέρουν όλα. Και αποφασίζουν πριν από εμάς για εμάς και για το κρεβάτι μας. Διότι μια χώρα που βογκάει απ’ τα Μνημόνια, επ’ ουδενί δεν δικαιούται να βογκάει κι απ’ το σεξ!

Χρηστος Ξανθάκης (newpost.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια: